‘Bilime dokunmayan çocuk kalmayacak’

Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında, CLK Uludağ Elektrik Bilim Kardeşliği Haftası’yla çocuklar ilk kez bilimle tanıştı.

‘Bilime dokunmayan çocuk kalmayacak’

SEYİT GÜNDOĞAN 

CLK Uludağ ile başlayan ve CLK Elektrik Bilim Kardeşliği Haftası olarak belirlenen projenin ilk programında Yaylacık Köyü İlköğretim Okulu’nun 250 öğrencisi 4 gün boyunca Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde ağırlandı. 

CLK Uludağ Genel Müdürü Ali Erman Aytac, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini ve bu tür projeleri aksatmadan devam ettirmek istediklerini belirterek, 4 gün boyunca şehre uzam olan ilçelerdeki imkanı kısıtlı olan okullardan 250 öğrenciyi burada ağırlayacaklarını söyledi. Proje kapsamında bine yakın öğrenciyi  burada bilimle tanıştıracaklarını vurgulayan Aytac, “BTM Türkiye’ye örnek olacak çok başarılı model bir proje. Fizikten, matematiğe, elektrikten astronomiye kadar her alanda öğrenciler burada dokunarak elleyerek bilime farkındalık oluşturma imkanı buluyorlar. Sonbaharda bir etap daha gerçekleştirerek yıl içinde 4 defa 1000 öğrenciyi buradan faydalandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.  

PROJE AZİZ SANCAR’A SUNULACAK

Proje Koordinatörü Sevgi Uyumaztürk ise, Bursa’da bilime dokunmayan çocuk kalmasın ve sanayicilerle bilimde fırsat eşitliği oluşturmak istediklerini ifade ederek, “Bunun da startını CLK Uludağ Elektrik ile veriyoruz. Çünkü bilime dokunan çocuk eğitim hayatında da fırsat eşitliğini yakalamış olacak. Bu 1 yıl boyunca sürecek ve Bursa’da bilime dokunmayan çocuk kalmayacak. Prof. Dr. Aziz Sancar’la görüşüyoruz. Mayıs ayında Türkiye’ye geldiğinde bu projeyle ilgili ne yapapabilirizi konuşacağız. Her hafta bütün firmaları Bilimde Fırsat Eşitliği’nde buluşturuyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X