‘Bilinmeyene’ 75 milyon lira harcandı

Türkiye’de vatandaşların geçen yıl bilinmeyen numaraları öğrenmek için işletmecilere yaptıkları ödeme 75 milyon liraya ulaştı.

‘Bilinmeyene’ 75 milyon lira harcandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yapılan hesaplamalara göre, rehberlik hizmeti veren 9 işletmeci, 2015’te toplam 74,9 milyon lira gelir elde etti. Bilinmeyen numaralara harcanan para, 2014 yılında 73,7 milyon lira olarak gerçekleşmişti.

 

Geçen yıl rehberlik hizmeti almak için işletmecilere yapılan toplam çağrı sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 24 azalarak 29,2 milyon olarak gerçekleşti. Bu dönemde isimle yapılan sorgulama sayısı yaklaşık 50,9 milyon, numara ile sorgulama sayısı 10,5 milyon, bireysel numara sorgulama sayısı 35 milyon, kurumsal numara sorgulama sayısı da 25 milyon olarak belirlendi.

Bu arada, rehberlik hizmeti işletmecileri arasında çağrı sayısı açısından en büyük pazar payı, BN Telekom’un olurken, onu 11818 Rehberlik ve Plus Telekom izledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X