Bilirkişi ‘stadyum yıkılmasın’ dedi

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Atatürk Stadı’nın yıkılarak meydana dönüştürülmesi projesinin iptali için açılan davada bilirkişi, stadın yıkılmaması yönünde görüş bildirdi

Bilirkişi ‘stadyum yıkılmasın’ dedi

SEYİT GÜNDOĞAN

Bursa Barosu, Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubeleri ve Bursa Stadyumu Koruma Derneği (BASKOD) tarafından açılan plan iptal davasında bilirkişinin, “Bursa Atatürk Stadyumu’na, Atatürk Kapalı Spor Salonu’na, Atatürk Yüzme Havuzu’na, Atatürk Lisesi’ne ve İpekiş’e dokunmayın” dediği belirtildi.

KENTSEL BELLEK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Atatürk Stadı önünde basın toplantısı düzenleyen Akademik Odalar ve BASKOD adına açıklama yapan Mimarlar Odası Şube Başkanı Can Şimşek, bilirkişi raporunu okuyarak bölgenin korunması gerektiğini söyledi.

Bilirkişinin raporunun önemli bir belge olduğunu savunan Şimşek, “Raporda ‘Bilirkişi kurulumuzca dava konusu planların, imar mevzuatı ve plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik hükümlerine, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı hususlarında ortak bir kanaate varılmış bulunulmaktadır’ denmektedir. Bu planda ısrarcı olmak, Bursa kentini, kent kimliğini yok saymaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X