Bilişim Vadisi’nde ilk etap bitti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilişim Vadisi’nin birinci etap inşaatının tamamlandığını ve vadide ilk Ar-Ge firmasının faaliyetlerine başladığını söyledi.

Bilişim Vadisi’nde ilk etap bitti

Bakan Özlü, Bilişim Vadisi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gebze’de 3 milyon 340 bin metrekare alana inşa edilecek Bilişim Vadisi projesinin Türkiye’ye çok önemli kazanımlar sağlayacağını belirten Özlü, etap etap faaliyete geçecek olan projenin inşaatında büyük ilerleme kaydedildiğini anlattı.

Bilişim Vadisi’nin birinci etap inşaatının tamamlandığına dikkat çeken Bakan Özlü, ”Vadinin birinci etabında yer alan 55 milyon lira artı KDV keşif bedelli, 48 bin metrekarelik inşaat alanlı, 52 ofisin yer aldığı idare binası ve 10 bin metrekarelik kuluçka merkezi inşaatları bitirildi. Bilişim Vadisi’nin ilk etabının tamamlanması ve Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin çalışmalarına başlamasıyla Türkiye’de faaliyette olan teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısı da 55’e ulaştı” dedi.

Özlü, ayrıca inşaatın hız kazanmasıyla vücut bulan alanda ilk olarak Smartface Bilgi Teknolojileri isimli Ar-Ge firmasının faaliyetlerine başladığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X