Bilmiyorsanız dokunmayın

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca (BSMMMO), Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Egemen Dere’nin sunumunda ‘İlk Yardım’ semineri düzenlendi.

Bilmiyorsanız dokunmayın

BSMMMO’nun BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında Çevre, Sağlık ve Spor Komisyonu’nun katkılarıyla gerçekleşen seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Egemen Dere, “İlk yardımın amacı, hayati tehlikenin ortadan kaldırılmasını sağlamak, yaşam fonksiyonlarının sürdürülmesini sağlamak, hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini engelleyerek iyileşmesini kolaylaştırmaktır.” Genel olarak yardımsever bir kişiliğe sahip olan Türk insanının, hasta ya da yaralı gördüğünde yardım etmek için çabaladığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Egemen Dere, “Bu durumda bilinçli ilk yardımda bulunulması hayati bir önem taşıyor. Ama maalesef ki ilk yardım adına doğru diye bildiğimiz pek çok yanlış var. Adeta ilk yardım yapalım derken, bu son yardıma dönüşüyor” diye konuştu. 

Doğru ilk yardım uygulaması için kesinlikle eğitim alınması gerektiğinin altını çizen Egemen Dere, “İlk yardım bilinmiyorsa hasta ya da yaralılara asla dokunulmamalıdır. Olay yeri güvenlik önlemi alınıp, tıbbi yardım için hızlı bir şekilde yardım kuruluşuna haber verilmelidir” dedi. BSMMMO’nun BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında gerçekleşen etkinliğin sonunda, Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez günün anısına Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Egemen Dere’ye plaket takdim etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X