Bin asker ve polisle büyük operasyon başladı

Diyarbakır’ın Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 25 köyde terör örgütü PKK’ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca müşterek operasyon başlatıldı.

Bin asker ve polisle büyük operasyon başladı

Valilikçe, saat 05.00’te söz konusu 25 köyün kırsalında bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tespit edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçleri, operasyon başlattı.

 

Kobra helikopterlerin de desteğiyle yürütülen operasyon için İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra bölgeye çevre illerden de jandarma ve polis özel harekat ekipleri sevk edildi.

 

Yaklaşık bin güvenlik personelinin katıldığı müşterek operasyon, Lice’ye bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli, Hani’ye bağlı Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi, Damlatepe, Silvan’a bağlı Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe, Bayırdüzü, Dağcılar ve Dolaplıdere, Kulp’a bağlı Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli ile Hazro’ya bağlı Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köyleri ve kırsalında gerçekleştiriliyor.

 

Operasyon kapsamında güvenlik güçlerince ilçe girişlerinde uygulama yapılırken araçların geçişi kontrollü şekilde sağlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X