Binlerce hayvan sağlığına kavuştu

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, 2015 yılı içerisinde 6 bin 114 sokak hayvanına bakım ve sağlık hizmeti sağladı.

Binlerce hayvan sağlığına kavuştu

Sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri adına 8 yıldır faaliyet gösteren Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, Türkiye’nin her yerindeki yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarına kucak açıyor. Başta kedi ve köpek olmak üzere birçok hayvanın tedavi edilmesine olanak sağlayan ileri teknoloji cihazların bulunduğu tesiste, 2015 yılı içerisinde toplam 6 bin 114 bakıma muhtaç can dostun bakımı yapılırken, binlerce hayvana da hekimlik hizmeti sağlandı.

Kalitesi ve güvenirliğiyle ön plana çıkan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde 2015 yılı içerisinde bin 117 sokak hayvanına tıbbi tedavi uygulanırken, 2 bin 25 sokak hayvanına da kısırlaştırma ameliyatı yapıldı. 898 sokak hayvanına ise kısırlaştırma harici ameliyat ve konservatif tedavi hizmeti sağlanırken, 2 bin 748 hayvan ise koruyucu hekimlik hizmetinden faydalandı. Merkezde, bakım ve tedavi uygulamalarının dışında 375 sokak hayvanı ise yeni sahiplerine kavuşturuldu. 

Ayrıca Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde 2015 yılı içerisinde adeta bir ziyaretçi akını yaşandı. Tesise gelen ziyaretçilere hayvan bakımı ve sağlığı konusunda çeşitli eğitimler verildi. 92 okulun ziyarette bulunduğu merkezde, toplam 23 bin 614 vatandaş barınağı gezdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X