Binlerce kişiden silah protestosu

ABD’nin çeşitli kentlerinde yüzbinlerce kişinin katıldığı gösterilerde, ABD Kongresi’nden ‘silah erişiminin kısıtlanması’ konusunda yasal düzenleme talebinde bulunuldu.

Binlerce kişiden silah protestosu

ABD’nin başkenti Washington DC’de çoğunluğu öğrenci yüzbinlerce kişi, Donald Trump yönetimi ile ABD Kongresi’nden ‘silah erişiminin kısıtlanması’ ile ilgili yasal düzenleme talebinde bulundu.

Florida eyaletindeki Marjory Stoneman Douglas Lisesi’nin öncülük ettiği “Hayatımız İçin Yürü” başlıklı protesto gösterileri Washington DC’nin yanı sıra, New York, Los Angeles, San Francisco ve Chicago gibi ABD’nin büyük kentlerinde de düzenlendi.

Kongre’nin arkasında yer alan National Mall parkında toplanan protestocular, Trump yönetimine ‘silaha erişim yasalarını değiştirmesi’ çağrısında bulundu. 

Sloganlar atan göstericiler, “Bir daha asla”, “Sıra bende mi?”, “Gelecek nesiliz ama korkuyoruz” yazılı pankartlar açtı. Başta Florida’daki lise saldırısı olmak üzere ülkede meydana gelen silahlı saldırı kurbanları da protestoda anıldı.

Protestoculara hitap eden bir öğrenci, ‘Bunu bir seçim konusu haline getireceğiz. Bunu her seçimde her şehir ve eyalette gündeme getireceğiz. Seçimlerimize politikacı olarak değil Amerikalı olarak yarışanların katılmasını sağlayacağız’ dedi. 

KISITLAMA ÇAĞRISI…

ABD’nin Chicago kentinde düzenlenen protestoya da havanın oldukça soğuk olmasına rağmen on binlerce kişi katıldı. Kent merkezindeki Union Meydanı’ndan başlayan protestoda göstericiler, silah karşıtı pankartlar açtı. New York’ta da on binlerce kişi sokaklara çıkarak ülkede silah erişiminin kısıtlanması ve yeni yasal düzenlemeler yapılması talebiyle yürüyüş düzenledi.

Öğrenciler aileleriyle birlikte silah karşıtı sloganlar eşliğinde son dönemdeki saldırıları protesto etti ve ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Kongresi’ne silah yasası ile ilgili değişiklik ve silah erişimine kısıtlama getirilmesi çağrısında bulundu.

BEYAZ SARAY’DAN PROTESTOYA DESTEK 

Öte yandan Beyaz Saray’dan da protestolara destek veren bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ‘Cesur genç Amerikalıların bugün Birinci Madde haklarını icra etmesini alkışlıyoruz’ ifadelerine yer verildi.

ABD Başkanı Donald Trump için çocukların güvenliğinin en önemli öncelik olduğu vurgulanan açıklamada, Trump’ın Kongre’ye konuyla ilgili yasaları geçme çağrısında bulunduğu aktarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X