Bir acı haber daha: 1 uzman çavuş şehit

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi kırsal kesiminde PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada uzman çavuş Beytullah Tercan, şehit oldu, 1 astsubay da yaralandı. Çatışmanın sürdüğü bölgede 1 PKK’lı da öldürüldü.

Bir acı haber daha: 1 uzman çavuş şehit

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi’nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü teröristlere yönelik Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüse Dağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıklayarak, bu bölgeleri de kapsayan bazı mahallelerde bugün saat 05.00’den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Bu sabah erken saatlerde PKK’lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı kesiminde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı astsubayın tedavisi ise sürüyor. Çatışmaların yaşandığı operasyonlar sırasında 1 PKK’lının da ölü ele geçirildiği belirtildi. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.

Şehit uzman çavuş Beytullah Tercan’ın Diyarbakır’da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Malatya’ya gönderileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X