Bir değerin yaşam öyküsü

Fotoğrafçılığı hobi olarak hayatına taşıyan Dr. İsmail Şeker’in ‘İpek Böceğinin Yaşam Öyküsü’ adlı sergisi, sanatseverlerin yoğun katılımıyla izlenime sunuldu.

Bir değerin yaşam öyküsü

DİLEK ATLI

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde kapılarını Bursalı sanatseverlere aralayan ‘İpek Böceğinin Yaşam Öyküsü’ fotoğraf sergisi, Dr. İsmail Şeker’in objektifinden yansımaları ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Yoğun katılımın gözlendiği sergide Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt da hazır bulundu. Sergi, 7 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

 

A’DAN Z’YE…

Bir yıllık bir süre içerisinde hazırladığı fotoğrafların izleyicisiyle buluşmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Dr. İsmail Şeker, makro çekim tekniğine yakınlığını dile getirdi.

Toplam 88 fotoğrafın yer aldığı sergide Şeker, Bursa’nın en büyük değerlerinden biri olan ipekböceğinin A’dan Z’ye yaşam öyküsünü ve elde edilen ürünleri konu aldığını belirtti.

Fotoğrafçılığı bir hobi olarak hayatına kattığını kaydeden Şeker, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sergiyi oluşturabilmek için ipekböceğinin doğumundan koza haline, iplik olmasından mamül haline kadar birçok evresini bire bir takip ettim, fotoğrafladım. Makro çekimler yapabilmek için evimde ipekböceği bile yetiştirdim. Ortaya bu kareler çıktı.”

Çalışmaları boyunca eşine destek olan Doç. Dr. Esin Şeker ise, serginin ziyaretçileriyle buluşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Evde ipekböceği beslediğimiz süreç olduukça ilginç geçti. Bir süre sonra varlıklarına alışıyorsunuz ve ipek elde etmek için diğer evrelere geçmek benim açımdan üzücü olsa da ortaya çıkan çalışmanın sonuçları son derece zengin oldu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X