Bir dev daha şalter indirdi

Aksa Enerji, Van’da bulunan doğalgaz çevrim santralını kapatma karara aldı. 6 yıl önce kurulan santralın elektrik piyasasında yaşanana sıkıntılar nedeniyle kapatıldığı ifade ediliyor.

Bir dev daha şalter indirdi

Dolar kurunun beklenen seviyelerin üzerinde seyretmesi, baskılanan elektrik ve doğalgaz tarifeleri, çapraz sübvansiyon uygulaması ve elektrikte ortaya çıkan arz fazlasına bağlı olarak düşük seyreden piyasa fiyatlarının da etkisiyle, enerji sektörü zor bir dönemden geçiyor. Aksa Enerji şirketi de, yaşanan sıkıntılar nedeni ile önemli bir karar aldı. 

Konu ile ilgili Aksa Eneji Üretim AŞ’den yapılan açıklamada, “115 MW kurulu güçteki Van Doğal Gaz Kombine Çevrim santralımızın üretim lisansı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yaptığımız başvuru sonucu iptal edilmiştir. Serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanı gittikçe azalan santralın, yurt dışında dolar bazlı getiri ile yüksek marj sağlayabilecek potansiyel projelerde kullanılması planlanmaktadır” denildi. Geçtiğimiz günlerde de sektörün devlerinden BİS Enerji faaliyetlerine son vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X