Bir grup Suriyeli daha Türkiye’ye girdi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanı ve bazı Kürt grupların baskısından kaçan bir grup Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye girdi.

Bir grup Suriyeli daha Türkiye’ye girdi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye’nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesine düzenlediği hava bombardımanı ve bazı Kürt grupların baskısından kaçan bir grup Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye girdi.

Bölgede 40 dereceye ulaşan sıcaktan etkilendikleri gözlenen çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılar, sınırdan geçtikten sonra kayıt merkezine alınıyor. Burada üstleri aranan ve beraberlerinde getirdikleri eşyası x-ray cihazında kontrol edilen Suriyeliler, daha sonra sağlık taramasından geçiriliyor, özellikle çocuklara aşı yapılıyor. 

Fenalaşan sığınmacılara 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulunuyor. Bebekleriyle ülkelerindeki karışıklıktan kaçan Suriyeliler, bölgenin tek güvenli limanı gördükleri Türkiye’ye teşekkür ediyor. 

Mehmetçik, sığınmacılara geçişte yardımcı oluyor, Türk Kızılayı, AFAD ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de su, bisküvi ve çorba ikramında bulunuyor.

Torbalara koydukları birkaç parça eşyayla sınırdan geçen Suriyeliler, akrabalarının yanına, kalacak yeri olmayanlar ise AFAD’ın kamplarına yönlendiriliyor.

Sınırdaki yoğunluğu uluslararası medya da takip ediyor. 

Son 15 günde yaklaşık 20 bin Suriyeli, Akçakale ilçesinden Türkiye’ye geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X