Bir günde 9 madalya!

Cirit atmada Türkiye rekortmeni Eda Tuğsuz, Tunus’taki Akdeniz Atletizm Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi olurken, milli sporcular 4 gümüş 3 de bronz kazandı.

Bir günde 9 madalya!

Akdeniz Atletizm Birliği (MAU) tarafından düzenlenen 23 Yaş Altı Şampiyonası 28 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla Tunus’ta başlarken, Türkiye ilk günü 9 madalya ile tamamladı. Türkiye, Tunusla aynı ismi taşıyan başkentte yapılan şampiyonada 29 atletle mücadele ederken Cirit atmanın Türkiye rekortmeni Eda Tuğsuz 56.88’lik derecesiyle şampiyonluğa ulaştı. İkinci sıradaki Fransız rakibinin yarım metre önünde galibiyete uzanan Tuğsuz, ilk günde altın madalya alan tek sporcumuz oldu.

Rekor kırdık

İlk gün yarışmalarında Demet Parlak (sırıkla atlama), Büşra Nur Koku (5000m), Süleyman Bekmezci (1500m), Özkan Baltacı (çekiç) gümüş madalya alırken, Emin Öncel (cirit atma), Derya Yıldırım (400m engelli), Aslı Arık (800m) ve Alperen Acet (yüksek atlama) ise bronz madalya elde etti. Tunus’ta ilk gün yarışmalarında bir de Türkiye gençler rekoru çıktı. 10 kilometre pist yürüyüş müsabakasında Salih Korkmaz, 41:48.85 ile Muratcan Karapınar’a ait rekoru 10 saniye geliştirdi. Türkiye, ilki 2014’te Fransa’da düzenlenen 23 Yaş Altı Akdeniz Atletizm Şampiyonası’nda 5 altın, 4 gümüş, 5 bronz kazanmıştı.

Hedef olimpiyat kotası

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Tunus’a 42 kişilik kafileyle gittiklerini belirterek, ilk gün madalya alan sporcuları tebrik etti. Çintimar, “Hem takım olarak hem de madalya sayısı olarak ilk üçte olmak ve ülkemizi en iyi temsil etmek istiyoruz. Bizim için en önemlisi olimpiyat kotalarından alabilmek” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X