Bir kereden bir şey olmaz demeyin

Bursa’da tedavi gören uyuşturucu bağımlısı bir kişi, bir kereden bir şey olmaz deyip başladığını ifade ederek, ’25 yıldır kurtulamadım. Ailemi, eşimi, çocuklarımı ve arkadaşlarımı kaybettim’ dedi.

Bir kereden bir şey olmaz demeyin

İki ay önce Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtçelik Ruh Sağlığı Ek Hizmet Binasında açılan Bursa’nın ikinci AMATEM’i, alkol ve madde bağımlılarının çıkış kapısı olmaya devam ediyor. Şimdilik 18 yataklı olarak planlanan hastanede ayaktan da tedavi hizmeti veriliyor. Hastanede tedavisi devam eden 43 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı A.D., bu sefer kurtulmakta kararlı olduğunu söyledi. 

 

Yurt dışında ve Türkiye’nin farklı yerlerinde tedavi olan A.D, “İlk aldığım maaşımla birlikte arkadaş kurbanı oldum. Bir kereden bir şey olmaz dedim ve 25 yıldır kurtulamadım. Ailemi, eşimi, çocuklarımı ve arkadaşlarımı kaybettim” dedi.

En son Bursa’daki AMATEM’i tercih ettiğini ifade eden A.D, “Tercih etmemdeki sebep ise buraya gelip iyileşen arkadaşlarım oldu. Onların tavsiyesiyle geldim. Şimdi mutlu ve huzurluyum. Burada nasıl uyuşturucudan ayrı kalabiliriz, öfke kontrolü, neler yapıp yapmayacağımızı öğreniyoruz” diye konuştu.

‘Kurtulmak ve son çare olacağı için buradayım’ diyen A.D., şunları söyledi:

‘Kesinlikle bir kereden bir şey olmaz diye başlamasınlar. Uyuşturucuya başlayan insanlar kendini başkalarına karsı güçlüyüm diye düşünebiliyorlar ama bu çok yanlış. Uyuşturucu içen insan zayıf başarısız çevresine zarar veren insandır. Sonucu kesinlikle ölümdür. Ailelere ise kesinlikle çocuklarının peşini bırakmasınlar. Arkadaş ortamlarını tanısınlar. Bir gün değil devamlı takip altında tutmaları.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X