Bir tıkla hayatınız kararmasın

Uzmanlar, şirket bilgilerinin çalınmaması için bilinmeyen adresten gelen maillerin açılmamasını söylüyor.

Bir tıkla hayatınız kararmasın

Siber Suçlar Mücadele Müdürlüğü’nde görevli Başkomiseri Suat Dilber, “İşletmelerin ve kişisel bilgisayarları bloke edecek şekilde para isteyip fidye yazılımı kurulumu son yıllarda artıyor. Bir şekilde bu durumun artan suç dosyası var bu durum iki şekilde oluyor. 1’inci maillerimize gelen fatura masajlarıyla genellikle bize fatura bilgileri gelen operatörlerden mesaj gönderir gibi mail atarak mailin uzantısı DOCX gibi görünüyor. Ama bu gönderilen sahte fatura bilgilendirme mailinde gizlenmiş fatura kurulum dosyası var fatura ekinde özellikle fatura mailinde ön izlemede beklentilerin daha üstünde bir rakam yazılıyor ve ayrıntıları görmek için tıklayınız deniliyor. Mailde gönderilen ek dosyayı tıkladığınızda iş işten geçmiş oluyor. 

‘BANA İHTİYACINIZ VAR’

Şifreleme işlemi yapıldıktan sonra yazılımı gönderen kişi, yani fidyeci, ele geçirdiği bilgisayarın ana ekranına yazı bırakıyor. Bilgisayarına açıklardan faydalanarak girdim. Bilgisayarınızın önemli bilgilerinin tamamını yedekledim ve kriptoladım. Kriptoları açabilmek için mutlaka bana ihtiyacınız var. İstediğim kadar ücret gönderirseniz sisteminizi tekrar eski halinize getiririm diyerek not yoluyor. Kimden geldiğini bilmediğimiz mailleri asla açmayın bilgisayarlarımızda mutlaka anti virüs yazılımı veya casus yazılımı olması gerekiyor. ” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X