Bir ülkeye daha sokağa çıkma yasağı

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle İngiltere de önlemleri artırıyor. Başbakan Boris Johnson televizyonda yaptığı konuşmada, “İngilizlere bu gece basit bir talimat veriyorum, evde kalmak zorundasınız” dedi.

Bir ülkeye daha sokağa çıkma yasağı

İngiltere hükümeti, koronavirüsle etkin mücadele için kapsamlı kısıtlamalara gidilmesini kararlaştırdı. Başbakan Boris Johnson hükümetin aldığı kararları televizyonda yaptığı konuşmada kamuoyuna açıkladı.

Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada İngilizlerden evlerinden mümkün olduğunca az çıkmalarını isteyen Johnson, “İngilizlere bu gece basit bir talimat veriyorum, evde kalmak zorundasınız” dedi.

Başbakan, marketler ve eczaneler hariç tüm mağaza ve dükkanların derhal kapatıldığını sözlerine ekledi. Johnson insanların evlerini sadece yiyecek ve ilaç gibi temel ihtiyaç maddelerini temin etmek ve işe gidip gelmek için terk edebileceklerini belirterek ikiden fazla kişinin toplanmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Johnson, spor aktivitelerine ise günde bir kez, aynı evde yaşayanlarla birlikte izin verileceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X