Bir yıl önce bugün…

Manisa Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği 13 Mayıs 2014’te yaşanan facianın yıldönümü bugün…

Bir yıl önce bugün…

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Maden İş Sendikası, hayatını kaybeden işçileri anmak için program hazırladı. Kitlesel bir yürüyüşün olmayacağı ilçede, mezarlık ile Kaymakamlık önündeki meydanda, hafızlara Kur-an’ı Kerim ve mevlit okutulacak; hayır amaçlı lokma dağıtılacak. Gündüz ve akşam saatlerinde ise yine ilçedeki Ulu Cami’de madenciler için mevlit okutturulacak.

DUALARLA ANILACAK

Maden- İş Sendikası Ege Bölge Şube Başkanı Recep Satır, şehitlerini duayla anacaklarını, onların yıldönümünde duaya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Satır, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin halen faaliyette olan iki maden ocağındaki işçileri için 13 Mayıs gününü de tatil ettiği de bildirdi. 

Kaymakam Bahattin Atçı ise, ‘Elim olayın, madencilik sektöründeki büyük olayın bundan sonraki dönem için ders olmasını arzu ediyorum. Mağdur aileler için konutlar yapılıyor, emeklilik işlemleri yapıldı, ailelere kadro verildi, her aileye bir kadro verildi. Maaşlar bağlandı. İş kazaları azalsın istiyoruz’ diye konuştu.

YARGILAMA GECİKTİ

Faciayla ilgili tutuklu sanıklar Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik ile diğer tutuksuz sanıklarla birlikte 45 kişinin yargılanmalarına geçen ay başlandı.

BÜYÜK MİTİNG 16 MAYIS’TA

Soma’da maden faciası için asıl büyük mitingin ise, DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB tarafından 16 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Bu mitinge siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri de destek verecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X