Bir yıldır planlıyormuş

Almanya’nın Münih şehrinde 4 Türk’ün de aralarında bulunduğu 9 kişiyi öldüren zanlının, saldırıyı bir yıldır planladığı ortaya çıktı. 18 yaşındaki failin depresyon tedavisi gördüğü öğrenildi.

Bir yıldır planlıyormuş

Münih’te geçen hafta 9 kişiyi silahla öldüren 18 yaşındaki David Ali Sonboly’nin  bu eylemi bir yıldır planladığı belirlendi. 

Bavyera Eyalet Emniyet Teşkilatı (LKA) Başkanı Robert Heimberger, saldırganın eylemi öncesinde yazılı bir manifesto kaleme aldığını belirtti.

Heimberger, saldırganın birinci şahıs keskin nişancı oyunlarına (FPS) aşırı düşkün olduğunun tespit edildiğini söyledi ve saldırıda kullandığı silahı internetten temin ettiğini söyledi. 

Başsavcı Steinkraus-Koch Münih ise ‘saldırganının kurbanlarını önceden belirlemediğini’ kaydetti.

‘CİNNET EYLEMİYDİ’

Bu arada Münih’te dokuz kişiyi katleden gencin depresyon tedavisi görmüş olduğu öğrenildi. Ayrıca olayın terör bağlantısı olmayan bir şahıs tarafından tek başına düzenlendiği, polisin soruşturması sonucunda silahlı saldırının ‘klasik bir cinnet eylemi’ olduğu kesinlik kazandı. Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrä basın toplantısında, ‘eylemin İslamcılık ve cihatçı terör örgütü IŞİD ile bağlantılı olmadığının belirlendiğini ve David Ali Sonboly’nin depresyon nedeniyle tedavi gördüğünün öğrenildiğini’ açıkladı.

 

HAMBURGERCİYE ÇAĞRILDILAR

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere katilin şifresini çözdüğü bir Facebook hesabı üzerinden gençleri Münih’in kuzeyindeki bir alışveriş merkezinde bulunan McDonald’s dükkanına çağırdığını söyledi. 

18 yaşındaki failin polisle irtibat kurduktan ve ‘teslim ol’ çağrısı yapıldıktan hemen sonra intihar ettiği öğrenildi. Öldürülenlerin üçünün Kosovalı, üçünün Türk ve birinin de Yunan olduğu tespit edildi. Yunan Milletvekili İlhan Ahmet öldürülen Yunan gencinin Müslüman azınlık mensubu olduğunu söyledi. Ancak İngiliz basını katliamda hayatını kaybeden Batı Trakya Türkü Hüseyin Dayıcık’ın ikiz kardeşini kurtarmak için kurşunlara neden olmasını ‘Yunan kahraman’ olarak yazması tartışmaya neden oldu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X