Birbirinden güzel Bursa tabloları görücüye çıktı

Ressam Beşir Şarpça, İstanbul, Bursa ve Bodrum’u anlatan yağlı boya tablolarını görücüye çıkardı.

Birbirinden güzel Bursa tabloları görücüye çıktı

Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde açılan ‘Gümüşlük’ten Bursa’ya Tablolar’ sergisinde Beşir Sarpça’nın çizdiği bir birinden güzel yağlı boya tablolar yer alıyor. Sarpça’nın realist tarzda yaptığı resimler sergiyi gezenleri hayran bıraktı. Serginin açılışına çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

 

Bursa doğumlu olduğunu belirten Ressam Beşir Şarpça, “Bursa’nın güzelliklerini ve tarihi yerlerini resmetmeyi ön planda tuttum. Bu konuyla ilgili 6. kişisel sergim. Resimlerimde detayları ön plana çıkardığım için çalışmalarım çok uzun sürede tamamlanıyor. Bu yüzden bir sergi hazırlamak en az iki yıl alıyor. Bursa’nın güzelliklerini yağlı boyada ortaya çıkarmak istiyorum. Genelde Bursa resimleri aynı türde oluyor ama ben farklı açılardan ve farklı detaylarla bunları yansıtmaya çalışıyorum. Bu konuda bana en çok desteği de eşim veriyor. Yapmam gereken resimlerle ilgili olarak çevremdeki yakınlarımdan da büyük destek alıyorum. Bursa resimlerinin tarihe not olarak düşeceğini umuyorum. Biraz daha zaman geçmesinin ardından insanların bu resimlere daha büyük değerler vereceğini düşünüyorum” dedi.

Fotoğraftan farksız yağlı boya tabloların yer aldığı sergi 6 gün daha sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X