Birden fazla dil bilenler daha zeki

Yapılan araştırmalara göre yabancı dil öğrenmek diğer insanlarda olmayan birçok yeteneğe sahip olmanızı sağlıyor. İşte birden fazla dil bilen insanların sahip olduğu özellikler…

Birden fazla dil bilenler daha zeki

Gelişmiş hafıza

 

Ana dilimizde bazen kullanmak istediğimiz kelimeleri hatırlamakta zorlanırız ya, bu zorluk iki dil bilenlerde iki kat fazladır. Üstelik doğru kelimeyi bulmaya çalışırken bir de o kelimeyi kültüre ve bağlama uygun, doğru bir cümle içerisinde kullanmaya çalışır. Bu zorluklar, birden fazla dil bilen insanların hafızasının daha iyi çalışmasını sağlar.

Daha iyi bir yaratıcı süreç

 

Avrupalı uzmanların araştırmasına göre yabancı dil bilmek beynin daha fazla nöronal bağlantılar kuruyor. 9 yaşındaki öğrenciler arasında yapılan başka bir araştırmada yabancı dil bilen öğrenciler problem çözce ve yaratıcı düşünme konusunda daha yetenekli olduğu ortaya çıktı.

Gelişmiş problem çözme yeteneği

 

Amerika’da bir üniversitede yapılan araştırma, yabancı dil bilen kişilerin aynı problemlere farklı perspektiflerden yaklaştığı gözlendi. Bunun sebebi farklı diller öğrenirken diğer kültürlere maruz kalmak.

Aynı anda birçok iş yapabilme

 

Aynı anda farklı dillerde farklı kelimeleri hatırlamaya çalışırken beyin, daha fazla odak ve kaynağa ihtiyaç duyuyor. Aynı şekilde dil bilenler işler arasında da geçiş yapabiliyor.

Keskin karar verme yeteneği

 

Şikago Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, dil bilen insanların doğru karar verme olasılığı diğerlerine oranla daha fazla. Dil biliyor olmak, büyük resmi görmeyi ve en karışık durumları bile daha iyi anlamayı sağlıyor.

Sonuç: Birden fazla bilmek sizi daha zeki yapıyor

 

Somut deliller yabancı dil bilmenin birçok faydası ve avantajı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle iş ararken yabancı dil bilmek sizi bir adım öne çıkarıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X