Bireysel çöp konteyner uygulaması Fatih Mahallesi’nde devam ediyor

Daha temiz İnegöl hedefine emin adımlarla ilerleyen İnegöl Belediyesi, daha önce pilot bölgelerde denenen ve başarı ile sonuçlanan ‘Bireysel Çöp Konteyner’ ve geri dönüşüm kutusu dağıtımına Fatih Mahallesinde devam etti. Şehirde çıkarılan zamansız çöplerin oluşturduğu kötü görüntülerin kaybolmasını sağlayacak olan uygulamada, sokak kapı önlerine plastik kapaklı iki tekerlekli ısıya ve aşınmaya dayanıklı konteynerler ve geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Bireysel çöp konteyner uygulaması Fatih Mahallesi’nde devam ediyor

Genel manada ilk olarak Mesudiye Mahallesi’nde dağıtılan bireysel çöp konteynırı ve geri dönüşüm kutlularının dağıtımına bu kez de Fatih Mahallesinde devam edildi. İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Fatih Mahallesinde apartmanlara uygun hacimde ‘Bireysel Çöp Konteyner’ı yerleştirirken, geri dönüşüm kutuları da dağıtarak vatandaşlara bu konuda da daha duyarlı olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.

ÇALIŞMAMIZ BAŞARILI OLDU

Bireysel Çöp Konteyerı dağıtımına beraberindeki heyetle birlikte katılan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, daha önce denenen ve başarılı olan uygulamanın devam ettiğini söyledi. Başkan Alper Taban,‘’ Fatih Mahallemizdeyiz. Çöp konteynerlarının mahallemize dağıtımını bugün gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi uzun bir süredir çöp toplama sistemi ile ilgili üzerinde yoğunlaşarak şehrimizi daha temiz bir şehir haline getirmek, beraberinde bu organizasyonu daha sistemli daha verimli ve etkin hale dönüştürebilmek üzere çalışmalar yürütüyorduk. Bu çalışmaların neticesinde de öncelikli olarak Kemalpaşa Mahallemizde bir pilot bölgede denemeler yaptık. Bu denemelerin başarılı olduğunu gördükten sonra merkezin dışında bir mahallede uygulama yapalım demiştik. Burayı da Mesudiye Mahallemiz olarak belirlemiştik. Mesudiye Mahallemizde de çalışmamızın başarılı olduğunu gördükten sonra bu gün de Fatih Mahallesinde aynı işlemi yapıyoruz. Her binamıza bir adet konteyner veriyoruz. Binamızın içerisinde oturan bir vatandaşımıza çöp kovamızı teslim ediyoruz. Çöp toplama günlerinin hangi gün olacağını kendilerine duyuruyoruz. İfadelerine yer verdi.

AMACIMIZ ÇÖPLERİ KAYNAĞINDA AYRIŞTIRMAK

Çöp koteynerı yanında her daireye geri dönüşüm kutusu ile birlikte poşetlerinde verildiğini ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’Beraberinde her daireye de birer tane geri dönüşüm kutusu veriyoruz. Amacımız çöplerini kaynağında ayrıştırmak. Yani ev çöpleriyle diğer dönüşüm çöplerini ayrı toplamak istiyoruz. Dolayısıyla her eve poşetiyle birlikte geri dönüşüm kutusu da bırakıyoruz. Geri dönüşümleri haftada bir gün olmak üzere düzenli bir şekilde toplamaya devam edeceğiz. Geri dönüşüm çöplerini alırken aldığımız poşetin yerine de bir tane yeni bir poşet daha kişiye vermiş olacağız. Düzenli bir toplama sistemine, kaynağında ayrıştırma sistemine adım adım ilerleyeceğiz. Burada başka amaçlarımızda var. Sıfır atık gibi, hiç atık oluşturulmaması gibi. Beraberinde atıklarında en değerli şekilde ekonomiye kazandırılması gibi farklı hedeflerimizde var. Bunlarla ilgili de ayrıca çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.

BAŞARACAĞIMIZDAN EMİNİM

Vatandaşların çöp günlerine gösterdikleri hassasiyet ile sokaklarda oluşan kötü görüntünün bireysel çöp konteynerları ile yok olacağını vurgulayan Başkan Alper Taban, ‘’Bugün Fatih Mahallemizde 1.866 adet geri dönüşüm kutusu, 512 çöp konteynırı dağıtımı sağladık. Bu konteynerların kimisi 120 litrelik, kimisi 240 litrelik kimisi de 770 litrelik hacimden oluşmakta. Bunları dağıttıktan sonra da vatandaşlarımızın bunlara sahip çıkmasını ve bakımlarını, temizliklerini güzel bir şekilde yapmalarını aynı hassasiyeti çöp günlerine riayet ederek çöplerini atıklarını da zamanında, gününde çıkarmalarını kıymetli hemşerilerimden rica ediyorum. Bunu başardığımız an sokaklarımızın kirlenmediğini, atıkların olmadığını, sahipsiz hayvanların çöpleri karıştırmadığını ve dağıtmadığını gördüğümüz bir sürece doğru hareket ediyor olacağız. Başaracağımıza adım gibi eminim. Mahallemize ve şehrimize hayırlı olsun inşallah’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X