Biri bitmeden diğeri başladı! Köy boşaltıldı…

Kütahya Domaniç’te 2 gün önce başlayan yangın rüzgarın etkisiyle yeniden büyüdü. Bu yangına müdahale sürerken kentten ikinci bir orman yangını haberi geldi. Emet ilçesinde kısa bir süre önce başlayan yangın nedeniyle Kabaklar köyü boşaltıldı.

Biri bitmeden diğeri başladı! Köy boşaltıldı…

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde çıkan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle yeniden büyüdü.

 

10 Eylül’de başlayan yangın, kontrol altına alınmasının ardından rüzgarın etkisiyle dün akşam saatlerinde yeniden başlamıştı.

 

Gece boyunca devam eden söndürme çalışmalarına sabah saatlerinden itibaren 9 helikopter ve 3 yangın söndürme uçağı da katıldı.

 

Sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alındığı açıklanan yangın şiddetli rüzgar nedeniyle yeniden şiddetlendi.

 

Yangın 19 bölge müdürlüğünden 3 uçak, 14 helikopter, 103 arazöz, 15 dozer ve 442 personelle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

 

İKİNCİ YANGIN: KÖY BOŞALTILDI

 

Bölgedeki yangına müdahale sürerken Emet ilçesinden de başka bir orman yangını haberi geldi. Kabaklar köyünde bir ev ve bir ahır yangı. Yangın nedeniyle tedbir amaçlı Kabaklar köyü boşaltıldı. 

 

Yangınına ise 4 helikopter, bir uçak, 30 arazöz ve 4 dozerle müdahale ediliyor. Etkili olan rüzgarın iki bölgedeki söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediği belirtiliyor.

 

TAKVİYE EKİP İSTENDİ

 

Kentteki yangınlarla ilgili açıklama yapan Vali Vekili Sedat Oktar, takviye ekipler talep ettiklerini belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X