‘Birileri ülkenin namerde muhtaç olmasını istiyor’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonominin iyi yolda olduğunu belirterek, ”Ekonomiyle ilgili birileri sürekli konuşuyor. Birileri bu ülkenin yeniden namerde muhtaç olmasını istiyor” dedi.

‘Birileri ülkenin namerde muhtaç olmasını istiyor’

Bakan Zeybekci, dün Manisa’nın Demirci ilçesinde yapımı tamamlanan Atatürk İlkokulu’nun açılışındaki konuşmasında, hükümetin eğitime verdiği önemi anlattı. Türkiye’de ortalama eğitim süresinin giderek yükseldiğine dikkat çeken Zeybekci, ”Ülkemizde daha düne kadar ortalama eğitim süresi 4 yıldı. Özellikle eğitim sisteminde yapılan köklü değişikliklerle bugün ülkemizin ortalama eğitim süresini 7,4 yıla yükselttik” diye konuştu.

AVRUPA’NIN 6. BÜYÜĞÜYÜZ

Bakan Zeybekci, Türkiye’nin ekonomik anlamda her geçen yıl güçlendiğini de dile getirerek, 12 yılda dünyanın en büyük 17’nci, Avrupa’nın ise 6’ncı büyük ekonomisi olmayı başardıklarını anlattı. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için daha çok çalışması gerektiğinin altını çizen Bakan Zeybekci, ”Bugün ihracatımız 171 milyar dolar, toplam milli gelirimiz 820 milyar dolar. Biz 2023’te ihracatımızı 500 milyar dolara yükseltmek, toplam milli gelirimizi 2 trilyon dolara çıkarmak istiyoruz” dedi.

HALKIN EKMEĞİNİN FAİZE GİTMESİNİ İSTİYORLAR

Ekonomi Bakanı Zeybekci, ”Merak etmeyin ekonomi iyi yolda. Ekonomiyle ilgili birileri sürekli konuşuyor. Birileri bu ülkenin yeniden namerde muhtaç olmasını istiyor. Bazıları halkın emeğinin faize gitmesini istiyor. Biz buna izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. İçiniz rahat olsun” ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X