‘Birinci sınıf demokrasi vadediyorum’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin milletten koptuğunu belirterek, “O nedenle ben size birinci sınıf demokrasi vadediyorum” dedi.

‘Birinci sınıf demokrasi vadediyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran’da yeni bir sürecin başlayacağını söyledi.

Sinop’tan iki milletvekili sözü isteyen Kılıçdaroğlu, ”7 Haziran’da tavrımızı koyacağız. Demokrasiden yana mıyız? Baskından mı yanayız? Basın özgürlüğünden yana mıyız? Basın özgürlüğü üzerindeki baskıdan mı yanayız?” diye konuştu. 

Sinop’un doğa harikası bir il olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Yüzde 64’ü orman. Olağanüstü güzel bir doğası var. Getirdiler ‘Nükleer santrali buraya kuracağız’ diyorlar. Sizden izin aldılar mı, Referandum yaptılar mı? Ama şunu düşündüler ‘ne dersek diyelim, ne yaparsak yapalım, nasıl olsa Sinop’un oyları çantada keklik, bir milletvekili çıkarırız, idare ederiz’ Buna izin verecek misiniz?  Ben sizden bir değil, iki milletvekili istiyorum. İki milletvekili verin Sinoplu bakan sözünü de ben size veriyorum.”

Türkiye’de 17 milyon yoksulun bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, ”O Ankara’daki beyler var ya, onlar sizden koptular. 2002’de oy verdiğiniz parti, bugün iktidarda değil. O parti ile bu parti arasında dünya kadar fark var” dedi.

“Aranıza girmeye bile cesaret edemiyorlar”

“Onlar sizi unuttular, halkı unuttular, sizin aranıza girmeye bile cesaret edemiyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Herhangi bir caddeden rahat yürüyemiyorlar. Bir şey olduğu zaman hakaret sayıyorlar. Hiçbir eleştiriye tahammül edemiyorlar. Bu yanlıştır arkadaş, ‘doğrusu şudur’ dediğiniz zaman doğru derdest edip karakola götürüyorlar. Bunlar milletten koptular, milletin en temiz duygularını sömürdüler. O nedenle ben size birinci sınıf demokrasi vadediyorum. Sinop’tan Türkiye’deki 11 milyon emekliye sesleniyorum; 11 milyon emekliden 8 milyonu ayda bin liranın altında aylık alıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X