‘Birleştirici eylem bekliyoruz’

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yüksek Danışma Kurulu, 2016 yılı 2’nci toplantısını BUSİAD Evi’nde gerçekleştirdi.

‘Birleştirici eylem bekliyoruz’

Oya Coşkunöz’ün başkanlığında toplanan Kurul, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kınayarak bir bildiri yayınladı. Bildiride, ”Ülkemiz, demokratik laik cumhuriyetimizin sonunu getirebilecek çok tehlikeli bir saldırıyı, tüm kesimlerin sağduyusu sayesinde atlatmıştır. Demokrasiye bağlı bir kurum olan BUSİAD, seçilmiş kişilere karşı hiçbir saldırıyı kabul etmez. Bu bağlamda ülkemizin dengesinin bozulmasına neden olabilecek, yurt içinde ve dışında bizleri sıkıntıya sokabilecek 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyoruz. 

Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerin, medya kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin birlik ve beraberlik içerisinde ve tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan anlayışı ile ülkeye sahip çıkmış olmalarını çok önemsiyoruz. Ancak tehlike henüz geçmiş değildir. Bu çok hassas dönemden geçerken, hangi siyasi bakışa ve dünya görüşüne sahip olursa olsun tüm vatandaşlarımızın gönül birliği yaptığı bir ortama şiddetle ihtiyacımız vardır.

 

BUSİAD olarak ülkemizi bu sıkıntılı dönemden geçirip düzlüğe çıkartacağına emin olduğumuz yöneticilerimize duruşumuzu kısaca ‘Ayrıştırıcı değil, birleştirici söylem ve eylem bekliyoruz’ sloganı ile ifade etmek istiyoruz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X