Bisiklet Turu’nda şampiyon Jose Gonçalves

Bu yıl 52.’si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Portekizli sporcu 8 gün sonunda genel klasman birinciliğini elde etti.

Bisiklet Turu’nda şampiyon Jose Gonçalves

52’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u bugün koşulan 201.7 kilometrelik Spor-Toto Marmaris-Selçuk etabı ile sona ererken, etabı Jakup Mareczko 5 saat 46 dakika 24 saniye ile birinci sırada bitirirken, 8 gün süren organizasyonda genel klasman birinciliğine Caja Rural Takımı’ndan Portekizli Jose Gonçalves ulaştı. 

122 sporcu ile 24 Nisan’da İstanbul-İstanbul etabı ile start alan 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun en uzun ve son etabına 93 sporcu katıldı.

TAKIM HALİNDE DE ŞAMPİYON

Toplam uzunluğu bin 300 kilometre olan bu yılki organizasyonun son turunda 29 sporcu gerek geçirdikleri kaza, gerekse rahatsızlanarak Tur’u bırakmak zorunda kaldı. Nefes kesen son etabın ardından şampiyon da belli oldu. Bu yılki Tur’a Caja Rural Takımı müthiş bir performans göstererek imzasını attı. Aynı takımdan ferdi genel klasman birincisi çıkaran ekip takım halinde de zirveye çıkmayı başardı.

 

52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda dereceye girenlere ödülleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katıldığı törenle verildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X