Bisikletli polisler engellilerin gören gözü oldu

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde görev yapan bisikletli polisler, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Bisikletli polisler engellilerin gören gözü oldu

Bisikletle sokaklarda gezerek gördükleri meseleleri derhal halleden ve özellikle engelli yollarına hatalı park eden araç sürücülerine göz açtırmayan polisler, görme engelli vatandaşların gören gözü oldu. Bisikletli oldukları için vatandaşlarla daha rahat irtibat kuruan polisler takdir topluyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgeye bisikletiyle anında ulaşan bisikletli polisler, araçları yönlendirerek de trafiği rahatlatıror. Bisikletli polisle, 2015-2016 yıllarında 44 bin denetim yaptı. 

Bisikletli polislerle ilgili bilgi veren Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürü Şükrü Solak, “Bisikletli polislerimiz 15 Eylül 2013 tarihinde faaliyete geçtiler. Nilüfer Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde ilk önce Nilüfer bölgesinde göreve başladık. 2013 yıldan itibaren Nilüfer bölgesinde bisikletli polislerimiz görevlerine devam ediyor. Şuan 20 bisikletli polisimiz görev yapıyor. Bu personellerimiz özellikle Nilüfer bölgesinde kilit noktalar da ve önemli kavşaklar da vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine en çok veya trafik ihlallerinin olduğu noktalarda görevlendirmekteyiz. Bisikletli polislerimiz bugüne kadar görev alamaya başladığı andan itibaren bugüne kadar aynı zamanda trafik polisi olarak görev yaptıkları için en önemli yetkisi trafik ve halkla ilişkilerini bir araya getirebilmeleri vatandaşın her türlü şikayetini direk alabilmeleri ve trafik polisine rahat ulaşabilmesini rahat sağlaya bilmesi amacıyla kurulmuştur. Bunun faydalarını görmekteyiz. Vatandaşlarımız bisikletli polislerimizle her türlü irtibat kurabiliyorlar. Bisikletli polislerimiz en çok okul önlerinde görev yapmaktalar. Bisikletli polislerimiz öncelikli olarak bisiklet yolunun güvenliğini sağlamak okul giriş çıkışların da öğrencilerin rahat giriş çıkış yapmalarını temin etmekle görevliler. Bunun yanında gördükleri tüm trafik ihlallerine müdahale etmektedirler. Özellikle vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği kaldırım üzerine parklar ile engelli vatandaşlarımız için kaldırımlarda yapılan işaretli noktalar üzerine park eden araçlarla ilgili bisikletli polis arkadaşlarımız özellikle çalışma yapmaktadırlar” dedi.

Bisikletli trafik polislerinin 2015 yılında 15 bin 403 aracı kontrol edip denetim yaptığını ifade eden Solak, “2016 yılı içerisinde bu sayı 27 bin 594 ulaştı. Arkadaşlarımız özellikle okul önlerinde görev yaptıkları için okul servislerinin denetimi başta olmak üzere motorsiklet, bisiklet ve tüm diğer ihlaller hususlarında ekstra çalışma yaptık. Biz bisikletli polisler olarak görme engellilerin gören gözü olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çünkü kaldırım üzerindeki işaretlemeler görme engelli vatandaşlarımızın gözüdür. Eğer sürücüler araçlarını engelli yoluna park ettikleri zaman görme engelli vatandaşlarımızın gören gözünü engellemiş oluyorlar. Eğer biz engelli yoluna park etmiş araçları ceza işlemi uygulayarak kaldırabiliyorsak veya bu ihlalin yapılmasını engelleyebiliyorsak. Görme engelli vatandaşlarımızın gören gözü olduğumuzu inanıyoruz. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu noktalarda engelli parkları ve alışveriş merkezlerinde bulunan engelli parklarını işgal eden diğer araçlarla ilgili yoğun bir mücadele sürdürüyoruz. Engelli araçların park edebileceği yerlere engelli kartı olamayan vatandaşların park etmesi halinde araçların fotoğrafları çekilerek cezayı işlem iki kat olarak uygulanmaktadır. Bununla ilgili etkin mücadele bisikletli polislerimiz tarafından sürdürülmektedir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X