Bisiklette yoğun mesai dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesindeki ‘Daha Sağlıklı Bir Türkiye İçin 1 Milyon Bisiklet’ kampanyası bisiklet üreticilerini de sevindirdi. İnegöl’de bisiklet üretimi yapan firmala da siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Bisiklette yoğun mesai dönemi

SADULLAH ORGAN

Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ‘Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi’  kapsamında ‘1 Milyon Bisiklet’kampanyası, İnegöl’deki bisiklet üreticilerinin de yüzünü güldürdü.

İlçede günlük ortalama 150 bisiklet üretimi yapan bir bisiklet firması siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor. Firmanın ortaklarından  ve aynı zamanda Bisiklet Endüstrisi Derneği (BİSED) üyesi Özlem Çelik, projenin insan sağlığına katkı sağlayacağını, ulaşım sorunu ve çevre kirliliğini önemli noktada azaltacağını ifade etti. Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi 2 bin’in üzerinde bisiklet gönderdiklerini bildiren Çelik, diğer iller içinde çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

ÇOK ÖNEMLİ PROJE

Başlatılan projeye destek olan herkese teşekkür eden Özlem Çelik, ‘Sağlıklı yaşamı desteklemek adına çok önemli bir proje. Sağlıklı yaşam adına pedal çevirmek gerçekten sporun bir başlangıcı anlamında önemli bir yer oluşturmaktadır. Aynı zamanda sağlıklı yaşamı desteklemenin dışında da, bu dönemde özellikle ekonomiye de sektörümüz adına bir canlılık getireceğini düşünüyorum’ dedi.

BİSİKLET YOLLARI

Bu projenin güzel bir proje olmasına rağmen eksikliklerin olduğunu ifade eden Çelik, ‘Öncelikle bu projenin hayata geçirilebilmesi ve başarılı olabilmesi için belediyelerin hızlı bir şekilde bisiklet yollarını yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu alınan bisikletlerin kullanılması ve amacına ulaşabilmesi adına bu gereklidir. Şu dönemde ihaleler il il açılmaya başlandı. İhalelerin bir kısmını aldık ve dağıtımlara başladık. Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Bursa illerine bisiklet dağıtımı yapıyoruz. Kış sezonunda sektörümüzde durağan bir döneme geçer. Kıştan yaza hazırlıkla geçeriz. Ama bu sezonda, bu teşviklerle ihalelerin açılması ile birlikte sektörümüz bir ivme kazandı. Ful kadro ile üretime devam ediyoruz. Kampanyanın bu anlamda güzel bir teşvik oldu’ ifadelerini kullandı. Türkiye’de 35 civarında bisiklet üretim firmasının olduğunu aktaran  Çelik, Türkiye’de yıllık üretim kapasitesinin 1 milyonun üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X