‘Bitkisel hayata gireceksem öleyim’

Ağır bir kanser geçiren, günde 11-12 saat kemoterapi alan ancak iyileşeceğine hep inandığını dile getiren Filiz Akın, katıldığı bir söyleşide ilginç açıklamalarda bulundu.

‘Bitkisel hayata gireceksem öleyim’

İzmir’de düzenlenen 9. İleri Yaş Sempozyumu’na konuşan Filiz Akın, ‘nazofarenks kanserini’ nasıl yendiğini anlattı. Eşi eski Mit Müsteşarı Sönmez Köksal’la vasiyetlerini de açıklayan Filiz Akın, ‘Yaşayacaksam kaliteli yaşayayım, eğer bağımlı olacaksam ve bitkisel hayata gireceksem öleyim. Eşimle birbirimize vasiyet ettik, eğer öyle bir durum doğar ve ötenazi hakkı tanınırsa bunu kullanma sözü verdik’ diye konuştu. Şu an haline şükrettiğini anlatan Akın, ‘Moralsiz hasta iyileşmiyor, moralli hasta da ilaç almış gibi oluyor’ dedi. Ünlü sanatçı, her türlü kanserin tedavi edilebildiğini ancak bunda erken teşhisin önemli olduğunu vurguladı.

VİTAMİN TAKVİYESİ ALIYORUZ

Eşi Sönmez Köksal’la ihtiyaç duydukları zamanlarda B12 gibi bazı vitaminler aldıklarını söyleyen Filiz Akın, ‘Hormonlu gıdalardan ve temizlik gibi pek çok alanda kullanılan kimyasallardan uzak durmaya çalışıyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X