‘Bitkiye özel gübre’ umutları artırdı

Tarımda yıllardır kullanılan iki çeşit gübrenin yerine, bitkinin ihtiyaçları gözetilerek her bir ürün için ayrı ayrı hazırlanan ‘özel gübre’ sayesinde rekoltede önemli oranda artış bekleniyor.

‘Bitkiye özel gübre’ umutları artırdı

Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (GÜBRETAŞ) Genel Müdürü Şükrü Kutlu, yaptığı açıklamada, gübrelemenin yıllardır geleneksel yöntemlerle yapıldığını söyledi. Genellikle taban ve üst gübresi diye bilinen, farklı dönemlerde toprakla buluşturulan iki çeşit gübrenin bulunduğunu kaydeden Kutlu, yıllardır uygulanan bu sistemi değiştirmek için özellikle son 10 yıldır Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini anlattı. 

Bu süre içerisinde ‘bitkiye özel gübre’ üzerine yoğunlaşıldığını ifade eden Kutlu, çalışmaların sonuç vermeye başladığını ve artık fındık, buğday, şeker pancarı, çeltik, ayçiçeği, mısır, Antep fıstığı ve patates gibi 8 bitkiye özel olarak gübre üretir hale geldiklerini vurguladı. Bitkiye özel gübrenin kullanılmasıyla verimin artacağına dikkati çeken Kutlu, şöyle devam etti: ”Biz verimin artışına yönelik tespitler de gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda örnek tarla ekimleri yapıyoruz ve iki tarlanın birine bizim tohumu, diğerine geleneksel tohumu veriyoruz. Antep fıstığında en az yüzde 40 verim artışı sağlanacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X