Bitmeyen öfke

ABD’de ırkçı ve kadınları aşağılayan açıklamalarıyla tepki çekmesine rağmen başkan seçilen Donald Trump’a karşı üç gündür devam eden protestolar şiddete dönüştü.

Bitmeyen öfke

Oregon eyaletinin Portland kentinde sessiz başlayan gösteriler bir süre sonra şiddete dönüştü. Çevredeki iş yerlerine saldıran göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Polis, otobüs duraklarına saldıran, sopalarla çevredeki binaların camlarını kıran protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Küçük çaplı patlamaların da olduğu olaylar sırasında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Portland dışında, Los Angeles, Colorado, Washington ve New York’ta da Trump karşıtı gösteriler vardı. California’nın Oakland kentindeki gösterilerde eylemciler bazı yolları trafiğe kapattı. Çoğunlukla Hispanikler ve siyahilerden oluşan göstericiler Amerikan değerlerinin tehdit altında olduğunu dile getiriyor.

Trump ise Twitter hesabından paylaştığı mesajda, ‘Son derece açık ve başarılı bir başkanlık seçiminden yeni çıktık. Şimdi medyanın kışkırttığı profesyonel protestocular protesto ediyor. Hiç adil değil!’ diye yazdı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X