‘Biz Bursa için varız’

OLAY Spor, İnegölspor, Yeşil Bursa, Orhangazispor ve Karacabey Birlikspor teknik patronlarını Antalya’da bir araya getirdi.

‘Biz Bursa için varız’

İsmail Güldüren, Turhan Şen, Zafer Yiğit ve Erdal Alpaslan ortak görüşte birleşti: “Bursa’nın artık daha üst liglerde takımlarının olması lazım. Bursaspor için de bu avantaj olacaktır.”

OLAY Spor ekibi olarak Antalya turumuz devam ediyor. Sadece Bursaspor’un değil Bursa’yı diğer liglerde temsil eden ekiplerimizin de nabzını tutuyoruz. Ligin ilkyarısını istenilen yerde bitiremeyen temsilcilerimiz İnegölspor (2.Lig), Yeşil Bursa, Orhangazispor ve Karacabey Birlikspor’da (3.Lig) neler oluyor, neler bitiyor. Bursa’nın artık daha üst liglerde takımı olacak mı? Ekiplerimiz gerçek anlamda şampiyonluk hedefine ne zaman ulaşabilecek? İnegölspor Teknik Direktörü İsmail Güldüren, Yeşil Bursa Teknik Direktörü Turhan Şen, Orhangazispor Teknik Direktörü Zafer Yiğit ve Karacabey Birlikspor Teknik Direktörü Erdal Alpaslan’la bir araya geldik ve keyifli bir röportaj gerçekleşti. İşte 4 teknik adamın ligin ikinci yarısından beklentisi….

3.LİG’DE OYNAMAK İSTEMİYORLAR

Yeşil Bursa Teknik Direktörü Turhan Şen, yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti.

“Bizi diğer takımlarımızdan ayırmak lazım. Genç oyuncu kazanmaya çalışıyoruz ve hedef peşinde koşuyoruz. Hamza Hoca’nın bize bakış açısı önemli. Değer veriyor. Bu kadro, hedef uzak gözükse de sezon sonunda başarıyı yakalayacaktır. Üst liglere çıkmak istiyoruz ama önemli olan oyuncu yetiştirmek. O zaman pilot takım görevini yapmış olacak.  Bütün gençler A takımda oynamak istiyor. 10 arkadaş sezon başı A takımda idman yapınca 3. Lig’e gelmek istemedi. Gelseler de mücadele onları yoruyor.”

İNEGÖL ARTIK ÇIKMALI

“Bu sene ligler çok sert geçiyor. Mesela Kubilay fiziksel açıdan üst kalitede bir isim. Fizik önemli A takım için. Hamza Hoca çok ısrar etti. Çek Milli takımının santraforunu oynatmadı. İnegölspor, TFF 1.Lig’e çıksa çok iyi olur. Orhangazi ve Karacabey’de keşke 2.Lig’e yükselse. Bursa futbolu açısından bunlar çok önemli. Sadece Bursaspor’da değil birçok takımda altyapıda oyuncular var ama şans bulamıyor. Onun için takımlarımızın üst liglerde olması şehre avantaj sağlar.”

İSMAİL GÜLDÜREN: KİM DEMİŞ GENÇ OYUNCU YETİŞMİYOR DİYE!

İnegölspor Teknik Direktörü İsmail Güldüren, “İş hoca da biter. Artık yıllardır süren hasrete son vermek istiyoruz” diye konuştu.

“Sezon başında hedef bir üst ligdi ve ona göre transferler yaptık. İstediğimiz skorları alamadık ilkyarıda.  İkinci devreye bildiğimiz ve tanıdığımız 3 oyuncuyla giriyoruz. 2 takviye daha yapacağız. Şampiyonluk hedefinden uzaklaştık ama gaza basacağız ve play-off’tan çıkmak istiyoruz. Bu güç ve inançla savaşacağız. Türkiye’de en son yönetimsel problemler  İnegölspor’dadır. Bursaspor’un genç oyuncuları ara liglerde oynatması lazım. Bursa’daki takımlardan biri TFF 1.Lig’e çıktığında oynatabilirler.”

3 OYUNCU İSTEDİK

“Biz Bursaspor’dan oyuncu istedik. Turhan hocanın gelmesinden sonra hedef koydular. Emirhan, Bünyamin ve Mert Örnek’e biz de talip olduk. Ama oraya gittiler. Bursaspor ve İnegölspor arasında sıkıntı olmaz. İnegölspor’un altyapısından 4 oyuncu talep ettiler, verdik. Bursaspor bizim abimiz. Kimse oyuncu falan yetişmiyor demesin. Çocuklara şans verilmiyor. Bakın Kubilay 4 gol attı. Bizde şans bulduk ve bir yerlere geldik. Takımdaki oyunculara hocalar güvenecek.”

ORHANGAZİSPOR TESLİM OLMAZ

Teknik patron Zafer Yiğit, ligin ikinci yarısında nasıl bir takım olacaklarının ipuçlarını verdi.

“İlkyarının son bölümünde göreve başladık. Bu ara dönem bize ilaç gibi geldi. İhtiyacımız olan bölgelere takviye yaptık. İkinci yarı ivme kazanıp hedefimiz olan play-off’a girmek istiyoruz. Şu anki görüntü çok iyi ama işimiz kolay değil. Biz yarışa hazırız ligde iyi takımlar var. Güçlü takımlara karşı oynayacağız ama teslim olmak yok. Taraftar yalnız bırakmıyor bizi sağ olsun. İkinci yarı ile birlikte taraftarla bir yerlere gelmek istiyoruz. İnegölspor’un daha iyi yerde olması lazım çünkü o potansiyel var. İkinci yarı onların başarılı olacağına inanıyorum.”

NEYLE KARŞILAŞACAĞIMIZI BİLMİYORUZ

“Alt liglerde çim saha problemi çok büyük. Biz mesela ilk olarak Bingöl’e gideceğiz ve neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Alt ligler tesisleşme ve stat anlamında yetersiz. Tesis olmazsa başarılı olamazsınız. Mesela bizim antrenman tesislerimiz harika. Doğayla iç içeyiz. Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan hep bizimle. İkinci yarı stresli maçlar bizi bekliyor. Heyecanlı çok istekli bir yönetimimiz var. Onları da utandırmamak istiyoruz.”

ERDAL ALPASLAN: HERKESİ KARACABEY’E BEKLİYORUZ

İlçede takıma karşı inanılmaz bir ilgi olduğunu vurgulayan Erdal Alpaslan, “İkinci yarı yere sağlam basan ne yaptığını bilen bir takım olacak sahada’ diye konuştu. 

“Bursa futbol şehri. Karacabey’de futbolu iç içe yaşayan bir ilçemiz. İnanılmaz bir ilgi var takımımıza karşı. Belediye Başkanımız Ali Özkan ve yönetim kurulumuz sağlam adımlar atıyor. Biz de zor bir grupta mücadele ediyoruz. Eksikleri tamamlayıp insiyatifimizi ortaya koyacağız. Takımımız en çok gol atan ve yiyen ekip konumunda. 33 attık, 33 yedik. Bunları toparlamaya çalışıyoruz. Coşkulu Karacabey taraftarını sevindirmek istiyoruz. İkinci yarı yere sağlam basan, ne yaptığını bilen bir Karacabey olacak sahada.”

SÜPER BİR STADIMIZ VAR

“Bursa futboluna, Karacabey’e katkı sağlamak istiyoruz. Ne kadar olumlu olursanız olun saha sonuçlarını alamazsanız başarılı olmuyorsunuz. Saha sonuçları bizim için çok önemli. Ben de istikrardan yanayım. Türk insanı alınan sonuçlara bakıyor. Bu da teknik adamların ve yönetimlerin üzerinde baskı oluşturuyor. Emek veriyoruz, inşallah altını doldurursak başarılı olacağız. Süper bir stadımız var. Ama tesis anlamında mağduruz. Herkesi Karacabey Birlikspor’u izlemeye davet ediyorum.”

İsmail Güldüren, Turhan Şen, Zafer Yiğit ve Erdal Alpaslan, OLAY Spor ekibinden Beytullah Süat ve Erkan Sağlık’ın sorularını yanıtladılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X