‘Biz doğru yerde durduk’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin grup toplantısında, ‘dokunulmazlıklara ilişkin sürecin saray darbesinin parçası olduğunu’ ileri sürdü.

‘Biz doğru yerde durduk’

Dolmabahçe’deki görüşmede, istenen şeyin ülkenin bölünmesinin değil sivil, demokratik, özgürlükçü ve çoğulcu bir anayasa karşılığında PKK’nın nihai olarak silahları bırakması olduğunu ifade eden Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

‘Sırf kendisi tek adam olma hasretini gerçekleştiremediği için masa devrildiyse bunun hesabını kimse sormayacak mı? Biz sorduk. Darbeyi durdurmak için sorduk. Dokunulmazlıklarımızın tartışılmaya başlanmasının nedeni budur. Bugün dokunulmazlıklarımızı tartışanlar yarın ne hale geldiklerini görecekler. Biz doğru yerde durduk. Parlamentoda da dursak, meydanda da dursak, zindanda da dursak böyle dururuz. Biz yargılanmaktan korkmuyoruz ama şu andaki darbe sürecine evet diyen milletvekili tarihi vebal altına girmiş olacak. Çocuklarının, torunlarının yüzüne bakamayacak.’

PİŞMAN OLACAKLAR

Demirtaş, Guardian Gazetesi’ne de açıklamalarda bulundu. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının şiddetin önünü açacağı uyarısında bulunan Demirtaş, ‘Erdoğan beni tutuklattığına pişman olacak. Beni hapisten çıkarmak için her şeyi yapacak. Çünkü biliyorum ki, hapisteyken çok daha etkili olacağım’ ifadelerini kullandı.

PKK’YA ÖZÜR ÇAĞRISI

 

Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü kamyonun infilak ettirildiği saldırıyla ilgili, ‘Böylesi bir olayın meşru gerekçesi olamaz. En net ifadeyle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Böylesi durumda sorumluların çıkıp özür dilemesi gerekiyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X