‘Biz ihanet etmedik hepsine kucak açtık’

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin Suriye halkına ihanet emdiğini, hepsine kucak açtığını söyledi.

‘Biz ihanet etmedik hepsine kucak açtık’

Şimşek, dün Davos’ta düzenlenen 47. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında ‘Suriye ve Irak: Anlaşmazlığı Bitirme’ başlıklı panelde konuştu. Türkiye’nin, Suriye’deki durumla ilgili başından beri bir şeyler yapılmasını istediğini ifade eden Şimşek, Astana Zirvesi’nden beklentilerin yüksek olduğunu anlattı. Şimşek, Suriye’deki sürecin karmaşık olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Suriye’de önceliğimiz insani fecaat ve ıstıraba son vermek, kalıcı barış sağlamak ve terör aktivitelerini kontrol altına almak. Öncelikle netleştirelim; biz hiçbir zaman Suriye halkına ihanet etmedik. Hiç bir ayrım yapmadan hepsine kucak açtık. Bu nedenle Türkiye, dünyada en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke durumunda. Sığınmacılar için 25 milyar dolar civarı harcama yaptık. Bu insanlar hayatta kalmak için ülkelerinden ayrıldılar ve bizim bu insanlara sahip çıkma sorumluluğumuz var.”

TRAJEDİNİN MÜSEBBİBİ ESED

Bir katılımcının Esed rejimi ile ilgili sorusu üzerine Şimşek, ”Suriye’deki trajedinin müsebbibi Esed’dir. Onun içinde olduğu bir çözümü içselleştirmek mümkün değil. Amerika üzerine düşeni yapmadı. Rusya ve İran sahada durumu değiştirdi. Şimdi esas odaklanmamız gereken konu, ateşkes ile insanların hayatının korunmasıdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X