‘Biz isimleri değil hedef tartışıyoruz’

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yeni başbakan konusunda isim tartışmadıklarını belirterek, “Bizim hedeflerimiz var. Biz isim değil hedef tartışıyoruz” dedi.

‘Biz isimleri değil hedef tartışıyoruz’

AYKUT GÜNGÖR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Olay TV’de Gündemin Getirdikleri Özel programına katılarak Mustafa Özdal’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu, AK Parti’nin kongre sürecine ve yeni başbakan isimleri ilişkin soru üzerine, isim değil hedef tartıştıklarını dile getirerek, “Az akıllı insanlar isim, akıllı insanlar hedef tartışır. Bizim hedeflerimiz var. Biz hep hedef konuştuk. Şimdi 2023 hedeflerimiz var. Bunlar millet adına hedefler. Biz hiç isim tartışmadık. Bugüne kadar böyle bir çok olay geçirdik ve sorun yaşamadık. Hedeflere gidebilmek için en uygun kararı tartışıyoruz. İstişareler yapılır ve birine karar verilir” dedi.

Kendi isminin de başbakan adayları arasında geçtiği sorununa ise Müezzinoğlu, “3 yılı aşkın zamandır Sağlık Bakanı’yım. Bizim sağlıkta büyük hedeflerimiz var. Sağlıkta üretici olmak istiyoruz. Bu hedefler doğrultusunda çalışıyorum. Ancak, bizi hangi göreve uygun görürlerse orada devam ederim. Makam derdi olan insanlar değiliz. Önemli olan hedeflere gitmemiz” yanıtını verdi.

ÖNCELİĞİMİZ BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara da değinen Müezzinoğlu, önceliklerinin partili cumhurbaşkanlığı değil, başkanlık sistemi olduğunu vurguladı. Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Biz bugüne kadar hep sonuç tartıştık. Sebepleri hiç tartışmıyoruz. Bizi bu hastalıklı duruma getiren sebepler ne. Bu sebepleri ortadan kaldırmalıyız. Millet yıllardır bedel ödüyor. Bu ülkenin milli iradesinin yok sayıldığı bir yapı olmamalı. Cumhur varsa cumhuriyet vardır. Vatandaşı merkeze alan bir yapı olmalı. Özal döneminde de başkanlık sistemi tartışıldı. Tartışıldığı dönemde hep kendisi için istiyor dediler. Özal gitti millet baki. Baki kalan millet bedelleri ödedi. O zaman milli iradenin hak ve hukukunu korumak gerek. Bu ülkenin sistem sorunu var.  Milletin kaderi ile oynayan bir sistem var. Milleti merkeze alan bir sistem olmalı.

Ülkenin ümüğünü sıkan bir sistemle bu ülkenin yarınlarına güçlü gidilmez. İki başlılık sürdürülebilir olmaz. Önemli olan şahıslar değil sistem. Bize şahıslar tartıştırılıyor. Şu anda temel sorun milli iradenin adresinin belirlenmemiş olmaması. Milli iradeyi ya meclis temsil edecek, ya da cumhur adına başkan seçilen.

İki ihtimal var.  Partili cumhurbaşkanlığı birinci tercihimiz değil. Doğru olan parti ve kişi zeminli olmayanı. Esas doğru olan millet başkanını seçmeli. Biz vekillerimizin yetkisi düzeyinde adım atıp genel kurula getireceğiz. Bu sistemin yürümediğini CHP’li ve MHP’li vekiller görmüyor mu? Bunlar da gizli oylamada vicdanının sesini dinleyecek. O zaman yeterli oy çıkacak. Bu sonuçta referanduma gidecek. Bundan kaçmamak gerek. Gitsin ki milletin bakışını görelim. Halktan korkarak siyaset olmaz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X