‘Biz Türkiye’de istikrarsızlık yaratmadık’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Biz Türkiye’de istikrarsızlık yaratmadık. Biz tam tersine oluşacak istikrarsızlık ve güvensizlik ortamına karşı bir hamle yaptık” dedi.

‘Biz Türkiye’de istikrarsızlık yaratmadık’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz Türkiye’de istikrarsızlık yaratmadık. Güvensizlik yaratmak için barajı aşmaya çalışmadık. Biz tam tersine oluşacak istikrarsızlık ve güvensizlik ortamına karşı bir hamle yaptık” diye konuştu. 

Demirtaş, partisinin seçim sonuçlarını kutlamak üzere Bakırköy Pazar Yeri’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, HDP’nin başarısının sadece Türkiye’nin değil tüm Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi. 

Seçim barajını aşma konusunda yürüttükleri mücadelenin hiç kolay olmadığını anlatan Demirtaş, “Bombalamalar, saldırılar, linçler, hakaretler, tehditler, yalanlar, iftiralar… Bütün bunların nedeni buydu işte. Sadece önümüzdeki engeli, seçim barajını geçmeye çalışmak. Katlimize fermanın nedeni buydu. Oysa hatırlarsanız şimdinin Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğu dönemde şöyle diyordu: ‘Bu barajı biz koymadık ki biz kaldıralım. 2002’de AKP olarak biz de seçime girdiğimizde yüzde 10 barajı vardı. Siz kendinize güveniyorsanız siz de seçime girin, barajı aşın’ diyordu. Bize özellikle akıl veren kendisiydi. Dolayısıyla ortada bir üst akıl yok. Hatırlarsan sen bize demiştin, ‘Kendinize güveniyorsanız, baraj korkunuz yoksa parti olarak girin’ teklifini sen yapmıştın. O üst akıl değildi, o aklı sen vermiştin. Hatırlıyor musun?” diye konuştu. 

Omuzlarına yüklenen sorumluluğa layık olacaklarını kaydeden Demirtaş, “Biz Türkiye’de istikrarsızlık yaratmadık. Güvensizlik yaratmak için barajı aşmaya çalışmadık. Biz tam tersine oluşacak istikrarsızlık ve güvensizlik ortamına karşı bir hamle yaptık. Biz uluslararası komploların projesi değiliz. Biz tam da emekçilerin, ezilenlerin, halkın özgün iradesinin projesiyiz. Bu saatten sonra buna dair bir çalışmayı yürüteceğiz. Hepinizin içi rahat olsun” ifadelerini kullandı. 

“Hiç kimse çıkmazsa HDP yönetime talip olur” 

Demirtaş, Türkiye’nin koalisyondan korkmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“İstanbul vekillerimize bakın, nasıl bir koalisyon olduğumuzu görürsünüz. Rengarenk, çoğulcu. Kendi kimliği, kültürü, inancı, mezhebiyle ama ortak bir paydamız var. Her birimiz ezilenden yanayız, her birimiz emekçiden yanayız, her birimiz barıştan yanayız, demokrasiden yanayız. İşte böyle bir koalisyon niye Türkiye’yi yönetmesin? Bak biz bütün renklerimizle bir araya gelebiliyoruz. Dolayısıyla illa tek parti, illa tek mezhep, illa tek din, illa tek ampul Türkiye’yi yönetecek diye bir şey yok. Rengarenk çoğulculuğumuzla tıpkı Türkiye gibi, tıpkı HDP gibi Türkiye’yi yönetmeye talip olabiliriz ama bize sıra gelinceye kadar bizden önce birinci ve ikinci parti var. Halk öncelikle sorumluluğu onlara verdi. Bakalım bir araya gelebilecekler mi? Gelirlerse iyi olur. Fakat Türkiye hükümetsiz kalmaz. İlla devleti yönetecek birileri çıkar. Hiç kimse çıkmazsa HDP yönetime talip olur. Biz kadrolarımızla ülkeyi yönetebilecek güçteyiz, kararlılıktayız, azmindeyiz.  Bu nedenle panik yapmaya gerek yok, korkmaya gerek yok.” 

“Tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’da Van’da yaptığı konuşmasında “Memleketin bir karış toprağını kimseye vermeye niyetimiz yok. Bu memleket bizim. Farklılıklarıyla inançlarıyla hak ettiği yere kavuşması için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Yüksekdağ, milletvekili genel seçiminin ardından kesin olmayan sonuçlara göre partilerinin barajı aşması üzerine HDP Van İl Başkanlığı tarafından organize edilen kutlama mitinginde yaptığı konuşmada, bütün Türkiye halklarına bu büyük zaferi armağan eden herkesin kendisiyle gurur duyması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin her yerinde haklı olanların, direnenlerin kazandığını ve bunun zaferini ilan ettiklerini belirten Yüksekdağ, kendilerine karanlığı, zulmü, baraj altında kalmayı dayatanların kaybettiğini ifade etti.

Türkiye’de, HDP’nin elde ettiği “tarihsel zaferin” konuşulduğunu söyleyen Yüksekdağ, şunları kaydetti:

“Siz seçim sonuçlarındaki o sayılara, rakamlara bakmayın. Gerçek nedir biliyor musunuz? Bu seçimin tek kazananı, tek galibi var Halkların Demokratik Partisi. Her yerde oyumuzu, umudumuzu, başarımızı misliyle katladık. Her yerde Türkiye’nin geleceğine yelken açanlar kazandı. Demiştik ki ey AKP, ey Cumhurbaşkanı bize zulmü, haksızlığı, inkarı dayatanlar, kibrinden geçilmeyenler, halkımızın tepesine saraylar, diktatörlükler kuranlar, böyle böbürlenmeyin, güç sarhoşu olmayın, halkınıza tepeden bakmayın, günü gelir o halk size öyle bir tepeden bakar ki feleğinizi şaşırırsınız. Artık bizleri baraj altında bırakmaya çalışanlar baraj altında kaldı. Türkiye’ye çözümsüzlüğü, inkarı, sömürüyü dayatanlar baraj altında kaldı. Biz barajı geçtiğimiz yetmezmiş gibi bir de denizlere açıldık. Van denizinin ve memleketimizin bütün özgürlük denizlerinin ufku ve güzelliği kazandı. Bu denizlere açılanlar, hiçbir barajı tanımayanlar kazandı.”

“Hiç kimse Türkiye halklarını ayıramayacak”

Bundan böyle hiç kimsenin Türkiye halklarını ayıramayacağını, elde ettikleri zaferin coşkusuyla girdikleri yeni yolun, onurun, özgürlüğün, emeğin, geleceğin yolu olduğunu anlatan Yüksekdağ, HDP’nin Türkiye’nin geleceği ve yeni iktidar gücü olduğunu, bu gerçeği bütün dünyanın gördüğünü belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X