‘Biz üreticinin kazanmasını istiyoruz’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ette spekülatörlerle mücadelelerinin süreceğini belirterek, Biz üreticinin, vatandaşın kazanmasını istiyoruz” dedi.

‘Biz üreticinin kazanmasını istiyoruz’

Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye’de vatandaşın yoğun tükettiği kıyma ve kuşbaşı fiyatlarının, bir yılı aşkın süredir 30-40 lirada seyrettiğini söyledi. Et fiyatları konusunda Et ve Süt Kurumunun bir regülasyon görevi gördüğünü ve fiyatlarda anormal bir durum söz konusu olduğunda bu kurumun asli görevini yerine getirerek müdahale ettiğini anlatan Çelik, ”Et ve Süt Kurumu olarak 23,80’den karkas etin satışını yapıyoruz, kesimini yapıyoruz. 23,80’e Et ve Süt Kurumu alırken niye 22,50’ye versin? Bu geçici müdahale yani” diye konuştu. Et fiyatlarıyla ilgili piyasada rant temin edenlere karşı mücadele konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Çelik, ”Biz üreticimizin kazanmasını istiyoruz. Yani binbir türlü zahmet ile hayvan besleyip piyasaya süren vatandaşımızın kaybetmesi değil kazanmasından yanayız. Destekliyoruz. Her türlü desteği de vereceğiz ama onun imkanlarını alıp speküle edip piyasada rant temin edenlere ise mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

BAYRAM İÇİN ÖNLEM ALDIK

Çelik, Türkiye’de Kurban Bayramı’nda küçük ve büyükbaş hayvan sıkıntısının yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarına da vurguladı. Şu an hayvan varlığında bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Çelik, ”42 milyon civarında küçükbaş, 14 milyon civarında büyükbaş hayvanımız var. Kurban Bayramı’nı dikkate alarak bugünden her türlü önlemlerimizi aldığımızı da herkesin bilmesini istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

BAKLİYAT İTHALATI

Çelik, geçen yıl yaşanan kuraklıktan dolayı bakliyat üretiminde, rekoltelerde bazı düşüşler olduğunu da belirtti. Bir taraftan hayvancılık gelişirken, ihtiyaçların arttığını ifade eden Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: ”Bunları da dikkate aldığınız zaman, bakliyatın ithalatıyla ilgili mevcut kotalarımızı kullanma gibi bir durum da söz konusu şuan ama çok ciddi sıkışık bir durumun olmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Bu yıl da mevsim çok iyi geçti. Gerek kar, gerek yağışlar ülkemiz coğrafyasında beklediğimiz gibi geçti. İnşallah bu yılın bereketi geçen yılın kuraklığını telafi edecek şekilde bir ürünle bizi iç içe bırakacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X