‘Biz üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdik’

AB Bakanı Bozkır, “Biz üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdik. Şimdi ‘AB yan çizer mi, çizmez mi?’ diye soruyorlar. Ben de diyorum ki; şurada haziran sonuna 50 gün var.” dedi.

‘Biz üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdik’

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, vize serbestisi konusunda Türkiye’nin üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirterek, “Şimdi ‘AB yan çizer mi, çizmez mi?’ diye soruyorlar. Ben de diyorum ki; şurada haziran sonuna 50 gün var. Çizse de göreceğiz, çizmeyecekse de göreceğiz” dedi.

Bozkır, AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen danışma meclisi toplantısına katıldı. Bozkır, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarlarıyla dış politikada önemli bir güç elde edildiğini belirterek, “İtibarı en üst düzeye çıkmış bir Türkiyeyi kıskananlar da olacak ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bileğini bükecek hiçbir sorun kalmayacak bir yolda yürüyoruz. Biz birbirimize sıkıca sarıldığımızda İnşallah 2023’te Türkiye, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri de olur. Türkiye’ye sorulmadan dünya çapında bir karar alınamaz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında Türk vatandaşlarının vizesiz AB ülkelerine gidebilmesi için yürütülen çalışmalara değinen Bozkır şunları söyledi:

 

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 36 yıl sonra vizesiz seyahat hakkına kavuşacaklar. Biz üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdik. Şimdi ‘AB yan çizer mi, çizmez mi?’ diye soruyorlar. Ben de diyorum ki; şurada haziran sonuna 50 gün var. Çizse de göreceğiz, çizmeyecekse de göreceğiz. Biz doğru olduğuna inandığımız tüm beklentileri yerine getirdik. Bu beklentilerin hepsi bizim ihtiyacımız olan, bize faydası olan şeyler. Vizeyi kaldırmazlarsa bize hiçbir şey olmaz. Biz öyle bir ülkeyiz ki Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya, ‘vize kalkınsın da Türk turistler gelsin’ diye heyecanla bekliyorlar. İnşallah vizeler kalktığında öğrencilerimiz, iş adamlarımız, vatandaşlarımız rahat edecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X