‘Bize baş yazılarla dizayn veremezsiniz’

Başbakan Davutoğlu, “Biz, huzuruna pijamayla çıkacağınız bir başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize baş yazılarla dizayn veremezsiniz. O eski Türkiye’ydi” dedi.

‘Bize baş yazılarla dizayn veremezsiniz’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zonguldak’ta Madenci Anıtı Meydanı’nda düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap etti.

landakilerin, “Madenci seninle gurur duyuyor” şeklinde slogan atması üzerine Davutoğlu, Zonguldak’ın emeğin baş şehri olduğunu ifade ederek, bu şehrin ismi söylendiğinde, akla, “gece gündüz çalışan, yüzleri kömür karası ama gönülleri ak olan Zonguldaklıların geldiğini kaydetti.

Vatandaşlara “Gönülleri ak, zihinleri ak Zonguldaklılar” diye seslenen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Bugün, 19 Mayıs, İstiklal meşalemizin, bir Karadeniz şehrinde, Samsun’dan Gazi Mustafa Kemal tarafından yakıldığı gün. 19 Mayıs, işgale karşı, milli irade günümüzdür, gençlik ve spor günümüzdür. Bakınız, bu 45. mitingim. Her bir ilimize gidiyorum. Her bir ilimizin özelliklerini paylaşıyorum. 16 Mayıs’ta, Kuvayımilliye gününde, Balıkesir’deydim. İzmir işgal edildiğinde, bir gün sonra Balıkesir Alaca Mecsit’te Kuvayımilliye ateşi yakıldı. Aynı milli ateşi zonguldak yakan Müftü İbrahim Efendi’ye rahmet olsun, onun torunlarına selam olsun. 19 Mayıs’ta  Samsun’da istiklal meşalesi yakıldı. Bugün, biz onurlu ülkenin vatandaşlarıysak, istiklal şehitlerimize borçluyuz. Hepimiz onlara rahmet diliyoruz. Onların izinden yürümeye kararlıyız.”

“Türkiye’de gerginlik istemiyoruz”

Alanda asılan, “Ebediyen Tütecek AK Ocağın Bacası, Hoşgeldiniz Zonguldak’a Türkiye’nin Hocası” yazılı pankartı da okuyan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz gençlerle bir araya geldiğimizde, geleceği paylaşırız, geçmiş günlerin acısından Türkiye’yi alıp çıkarırız. Türkiye’de 28 Şubat sonrasında o kadar acı günler yaşadık ki gençlerimiz ‘başı açık, başı kapalı’ diye ayrılıp, başı örtülüler ikna odasına alınıyordu. Ey gençlik, şimdi aranızda başı açık başı örtülü ayrımı var mı? Kardeşçe, okullara gidiyor musunuz? Üniversitelerimizde başı açıklar, başı örtülüler, her siyasi görüşten gençler omuz omuza geleceğe yürüyorlar mı? Bizim özlediğimiz Türkiye bu. Bizim özlediğimiz Türkiye’de gerginlik istemiyoruz, hiçbir şekilde şiddet, nefret dili istemiyoruz.“

“O eski Türkiye’ydi”

“Biz, sizin huzuruna pijamayla çıkacağınız bir Başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize baş yazılarla dizayn veremezsiniz. Biz gücümüzü sizden almadık, biz gücümüzü Allah’tan ve milletten aldık. O eski Türkiye’ydi” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Doğan Medya var ya, şimdi kalkmış, özgürlüklerden bahsediyor. Hani 28 Şubat’ta gelen talimatlara göre, başörtülülere hakaret eden bu medya var ya, bugün çıkmış bir yazıyla Cumhurbaşkanı’na cevap veriyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Buradan kendilerine sesleniyorum, basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur ama herkes yerini, yurdunu bilecek. Eğer Türkiye’de tam da seçimlere giderken, kışkırtıcı yayın yaparsanız bunun karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Herkes hak ettiği muameleyi görür.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X