‘Bize düşen dik durmak’

Teröre lanet yağdıran iş dünyası temsilcileri, ”Eli kanlı terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamaması için bize düşen dik durmak ve insanlığın ortak değerlerinden taviz vermemektir” şeklinde görüş belirtti.

‘Bize düşen dik durmak’

Ankara ve Diyarbakır’daki terör saldırılarına iş dünyasından tepki yağdı. Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, korkunç saldırıları nefretle kınadıklarını belirterek, şunları kaydetti: 

”Terör maalesef bir kez daha kirli yüzünü gösterdi ve Türkiye’nin kalbi olan Ankara’da hain bir oyun sergiledi. Son derece üzüntülü ve kaygılıyız. Patlamada parmağı olanların amacı, ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmaktan başka bir şey değildir. Eli kanlı terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamaması için bize düşen ise geçmişte olduğu gibi yine dik durmak ve insanlığın ortak değerlerinden taviz vermemektir. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Yaralıların da en kısa sürede eski sağlıklı günlerine kavuşmalarını temenni ediyoruz.” 

‘ORTAK DURUŞ’ ÇAĞRISI

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay da, Türkiye’nin dirliğine ve milletin beraberliğine zarar vermek isteyen terör odaklarının önceki gün Ankara’da, dün de Diyarbakır’da hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, “Millet olarak hepimizi derinden üzen saldırıda yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum” dedi. 

İş dünyası olarak, devletin tüm kurumları ve güvenlik birimleriyle bölücü terör örgütlerini bu topraklardan temizleyeceğine inandıklarını dile getiren Burkay, “Bizlere düşen görev, millet olarak kenetlenerek sağduyu ile ortak bir duruş sergilemektir” diye konuştu.

“FIRTINALARI ATLATACAĞIZ”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını bildirdi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Gürses, ”Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlarken, acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Bilinmelidir ki, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bugün de atlatacağız” ifadelerini kullandı.

“TOPLUM OLARAK BİZ KEZ DAHA SARSILDIK”

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, “Ankara’da düzenlenen terör saldırısı ile toplum olarak bir kez daha sarsıldık. Ben bu tarifi imkansız insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.

“SİYASAL ÇEKİŞMELERİ BİR KENARA BIRAKALIM”

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, ”Bu aşamada siyasetçilerimizden, her türlü kişisel ya da siyasal çekişmeleri bir kenara bırakarak sağduyulu adımlar atmalarını bekliyoruz. Türkiye güçlü bir devlet olmanın gereği olarak sükunetini korumalıdır. Teröre yenik düşerek birbirimize olan inancımızı ve güvenimizi yitirmemeliyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X