‘Bize saldırırken kurt, milleti savunurken kuzu’

Başbakan Davutoğlu MHP lideri Bahçeli’yi eleştirerek “Bize saldırırken kurt, millet menfaatini, imanını savunmaya çalışırken kuzu” dedi.

‘Bize saldırırken kurt, milleti savunurken kuzu’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti. 

Davutoğlu, 7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’ne doğru giderken, kendisini en iyi anlayacak kentlerden birinin Isparta olduğuna işaret ederek, “Isparta, milli birlik ve beraberliğin ne demek olduğunu, Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında farkın olmadığını Bediüzzaman Said Nursi’yi bağrına basmakla gösterdi” dedi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bu topraklarda CHP zulmünün ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Tek parti zulmünü en iyi siz bilirsiniz. Çünkü Isparta, hem o tek partinin iman ve inanç düşmanı politikaları sebebiyle Barla’ya, bu güzel diyara gelen Bediüzzaman’a sahip çıkmıştır hem de Senirkent olayında, Ocak 1947’de tek parti zulmüne karşı dimdik ayakta durmuştur. Bediüzzaman’ı Isparta’ya süren zihniyet, aynı zihniyet diyor ki ‘Diyaneti kaldıralım’. Bu CHP zihniyeti, Türkiye’de ne kadar müspet değer varsa, Isparta’nın gül gibi kokladığı ne kadar güzel değer varsa hepsine savaş açan tek parti zihniyeti. Ama Isparta ona karşı her zaman şehit Başbakanımız Adnan Menderes’in arkasında durdu.”

“Tek başına iktidar olamadılar, olamayacaklar”

Bediüzzaman Said Nursi’nin, Adnan Menderes’e yazdığı mektupta “Bu millet kendi ihtiyarıyla hiçbir zaman bir daha CHP’yi iktidara getirmeyecektir” dediğini aktaran Davutoğlu, o günden bu yana CHP’nin milli irade ile hiçbir zaman iktidar olamadığını ve olamayacağını söyledi.

“27 Mayıs ihtilalinden sonra kısa bir süre oldular. 1974’de koalisyon. Ama tek başına iktidar olamadılar, olamayacaklar” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Ne kadar acıdır ki Bedüizzamanı istismar ederek büyüyen bir paralel yapı, ona atfen, onunun ismiyle saf ve samimi Müslümanları kandıran bir paralel yapı. Ki o yapıya katkıda bulanan saf Müslümanları, saf kardeşlerimizi ayırt ediyorum. Isparta sen mührü seçim pusulasına öyle bir vuracaksın ki cümle alem dinleyecek. Şimdi ne kadar acıdır ki bu paralel çete, Bedüizzaman’ın o çileleri üzerinden istismarla güç devşiren bu paralel çete dönüp diyor ki ‘CHP de olsa, HDP de olsa, MHP de olsa AK Parti’nin dışında kim varsa ona oy verin’. Bedüizzaman’a zulmeden CHP’ye oy vermek, Allah aşkına, Isparta’ya yakışır mı? Siz ki tefekkür diyarısınız, siz ki iman, hikmet diyarısınız. Siz neyi nasıl destekleyeceğinizi en iyi şekilde bilirsiniz.

Nasıl CHP zihniyeti Türkiye’nin batısında tek parti zihniyetini sürdürüyorsa, Diyanete, imana, irfana savaş açan bir zihniyeti sürdürüyorsa, HDP de doğuda aynı zihniyeti sürdürüyor. O da ‘Diyanet kalksın’ diyor. ” 

“Hesaplaşalım”

MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Başbakan Davutoğlu “HDP Eş Başkanı ‘Kudüs Yahudilerindir dediğinde siz Bahçeli’den bir şey duydunuz mu? Bize saldırırken kurt, millet menfaatini, imanını savunmaya çalışırken kuzu. Kılıçdaroğlu, ‘Türkmenleri göndereceğim’ derken, Bayır Bucak Türkmenlerini, Bahçeli’de çıt yok. Madem ki er meydanı, hesaplaşalım. Şeref hesabı yapalım, eğer şeref hesabı yapacaksak, hikmetle yapalım” dedi.

Davutoğlu, “Bütün siyasi partilere, aydınlara, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum, hiç kimse hiçbir istismara yönelmemeli, hikmet içinde, barış içinde sandığa yürüyeceğiz. Kasetti, 2011’de olduğu gibi şantajlardı, perde gerisi oyunlardı vesair bunların hiçbirisine hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” dedi.

CHP ile HDP’nin artık aynı kaptan su içtiğini, CHP’ye verilen her oyun HDP’ye, HDP’ye verilen her oyun da CHP’ye verilmiş gibi olacağını iddia eden Başbakan Davutoğlu, her ikisinin de aynı şeyi söylediğini, aynı yoldan yürüdüğünü vurguladı.

“Bizim siyasi kültürümüzde tahkir etmek, hakaret etmek yoktur”

Hikmet yoluna çıkarken hep seviyeyi öngördüklerinin altını çizen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bakın buradan Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum; Osmaniye’de kendisi aleyhine tezahürat yapıldığında, yuhalandığında susturdum. Bizim siyasi kültürümüzde tahkir etmek, hakaret etmek yoktur. En sert şekilde eleştiririz ama hakaret etmeyiz. Ama Sayın Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor, günlerdir siyaseti maalesef son derece seviyesiz bir şekilde yapıyor. Şimdi diyor ki bana, ‘Ona Doğu’da serok Ahmet diyorlar Zazaca, Kürtçe, batıda Türkmen Ahmet.’ Doğrudur ben Bitlis’teydim, beni o yöre lisanıyla bağrına basıp, kucakladılar, Osmaniye’deydim ‘yörük Ahmet’ dediler doğru, Erzurum’daydım ‘dadaş Ahmet’ dediler doğru, Sivas’taydım ‘yiğido Ahmet’ dediler o da doğru, Elazığ’a gittim ‘gakkoş Ahmet’ dediler oda doğru. İşte buradayım, yazmışsınız ‘Toroslar’ın öz evladı’, o da doğru. Doğru mu? İşte bizim farkımız bu. Sayın Bahçeli milli birliği savunacaksınız, Türkiye’nin her köşesinde, insanlar sizi bağrınıza basacak. Ama batıda dolaşıp da Türkiye’nin doğusuna adım atmadan milli birlikten bahsetmek lafı güzaftır. Şimdi soruyorum, bize hakaret etmemiş olsaydı bunları söylemezdim. Bizim şerefimize hitaben hakaret etmemiş olsaydı söylemezdim.”

“Bize saldırırken kurt, millet menfaatini, imanı savunmaya çalışırken kuzu” 

Toroslar’da doğmuş bir yörük Türkmen çocuğu olduğunu anımsatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Isparta sizden biriyim ama Hakkari’de de oradaki kardeşlerimden biriyim. Bitlis’te Bediüzzaman’ın diliyle konuşurum. Doğrudur, diyor ki Ağrı’da Ahmed-i Hani, Osmaniye’de Ahmed-i Sani. Doğru Ağrı’da Ahmed-i Hani’yim, Osmaniye’de Ahmed-i Sani’yim. Benim dedem adımı koyarken ‘Ahmed-i Sani’ demiş, Hoca Ahmet Yesevi’ye atfen. Ey Bahçeli Allah şahit Hoca Ahmet Yesevi’nin yolundan bir an ayrılırsam, onun ahlakından bir an saparsam, onun edebinden bir an ayrılırsam Allah son nefesimi vermeyi nasip etsin. Biz Hoca Ahmet Yesevi’nin yolcularıyız. Ama onun talebesi Harakani Kars’ta, onun ötesinde Ahmed-i Hani orada,  Malazgirt orada. Malazgirt’i, 1071’i, 2071’i Isparta’da, Aydın’da, Muğla’da değil, Muş’ta konuşmak lazım, Muş’ta. Malazgirt orada. İşte hodri meydan, yiğitler meydanıdır. Malazgirt’ten bahsettim daha sonra Selahaddin Eyyubi’den. Birisi HDP Eş Başkanı aynı zamanda CHP’nin de Eş Başkanı birlikte çalışıyorlar, ‘Kudüs Yahudilerindir’ dediğinde siz Bahçeli’den bir şey duydunuz mu? Taksim ile Kabe’yi kıyas ettiğinde bir şey duydunuz mu? Nasıl sahip çıkıyor. Bize saldırırken kurt, millet menfaatini, imanını savunmaya çalışırken kuzu. Kılıçdaroğlu Türkmenleri gönderirken, ‘Bayırbucak Türkmenlerini göndereceğim’ derken, Bahçeli’de çıt yok. MİT tırlarına operasyon yapan paralel çete bizim Türkmenlere yardımımızı engellerken o Toros çocuğu Türkmenler’e, aynen bizim gibi. Ecdad ona demiş ki ‘git hac yolunu bekle.’ Gitmişler. Türkmenleri bize sığınan Türkmenleri ‘göndereceğiz’ diyor. Her yerde Türkmen davasını güttüğünü söyleyen Bahçeli’den ses yok. Kimden ses var? Sadece AK Parti’den var, AK Parti’den.”

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 yıllığına ülke yönetimine talip olmasına ilişkin, “Bu müflis tüccar hesabı. Gördü, o kasa dolu, memleketin kasasını, hazinesini doldurduk. Şimdi göz dikiyor, ‘Ah bir şu hazinenin üstüne otursam da har vurup harman savursam’. Biz sana bırakır mıyız onu. Biz onu alın terimizle o hale getirdik” dedi.

Tarıma 2002’de verilen 1,8 milyar liralık tarım desteğini 10 milyar liraya çıkardıklarını anlatan Davutoğlu, bu yıl ise şimdiye kadar 6,4 milyar lira tarımsal destek ödediklerini kaydetti.

“Halkının refahını düşünen iktidar var”

Davutoğlu, AK Parti döneminde Isparta’ya büyük hizmetler, 6 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Süleyman Demirel Üniversitesi’ne 9 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu açtıklarını anlatan Davutoğlu, iktidara geldiklerinde 32 bin 700 olan öğrenci sayısının 72 bine çıktığını kaydetti. Davutoğlu, kentteki yurt kapasitesini 10 bine çıkarmaya kararlı olduklarını belirtti.

“Rabia Isparta’da AK Parti’nin iddiası ve hedefidir”

Davutoğlu, Türkiye’nin bütün illeri gibi Isparta’nın da AK Parti iktidarında kimliğini bulduğunu, gücünü kazandığını ve müreffeh şehir haline geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Daha büyük hedeflere inşallah birlikte yürüyeceğiz. Türkiye’yi yüceltmeye, Isparta’yı yüceltmeye var mısınız? Torosların çocukları, Torosların öz evladına, Ispartalı Ahmet’e destek vermeye var mısınız? İnşallah Isparta’ya gelen herkese hikmet dersi vermeye var mısınız? Bediüzzaman’ın davasını üstlenerek doğu ile batıyı, Kürt ile Türk’ü kardeş kılmaya var mısınız? Demokrasiye karşı tuzak kuranlara hadlerini bildirmeye var mısınız? 7 Haziran’da bu yolda yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Dörtte dört yapmaya var mısınız? Bu Rabia Mısır’da demokrasinin sembolüydü, Isparta’da AK Parti’nin iddiası ve hedefidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X