‘Bize sormadan olmaz’

Suriye, IŞİD’le mücadele çabalarına katılmaya açık olduğunu ve bunun kendileriyle koordineli bir şekilde yapılması gerektiğini duyurdu.

‘Bize sormadan olmaz’

İranlı mevkidaşı Cevad Zarif’le Tahran’da yaptığı görüşmenin ardından konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ‘Suriye yönetimiyle koordinasyonlu olması kaydıyla IŞİD’le mücadele çabalarına katılmaya açık olduklarını, bunun dışında herhangi bir müdahaleyi Suriye’nin egemenliğine ihlal olarak göreceklerini’ söyledi. Muallim, ‘Ilımlı ve ılımlı olmayan muhalefet yok. Silah taşıyan herkes terörist’ dedi. 

ABD GÜVENCE VERDİ

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ayrıca, eğit-donat programı dahilindeki muhaliflerin Suriye’ye girişinden önce ABD’nin kendilerine haber verdiğini söyledi. Muallim, ‘ABD bizimle temasa geçti ve bu grubun Suriye ordusu ile değil, IŞİD’le savaşacağını iletti. Biz de IŞİD’le savaşta tüm çabaların yanında olduğumuzu ifade ettik’diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X