‘Bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkı sarılmak zorundayız’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin (BTTDD) Bursa’da düzenlediği 18. Batı Trakyalılar Panayırı ve 12. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası etkinliğine katıldı

‘Bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkı sarılmak zorundayız’

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin (BTTDD) Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde düzenlediği 18. Batı Trakyalılar Panayırı ve 12. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası etkinliğine katılan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Çavuşoğlu, Türkiye’nin sadece 780 bin kilometrekarelik bir ülke olmadığını belirterek, 600 yıllık medeniyet geçmişiyle çok daha büyük sınırlara tekabül eden bir gönül coğrafyasına sahip olduğunu vurguladı.

 

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bugün Türkiye’yi nasıl ki asli vatanı olarak gören 80 milyon vatandaşımız buradaysa Türkiye’yi asli vatanı olmaktan da öte bir anavatanı olarak gören milyonlarca kardeşimiz yaşamaktadır. Bu ülke bundan 100 yıl önce çok büyük saldırıların muhatabı kalmak suretiyle sadece 1913 ve 1923 yılları arasında 5 milyon kilometrekarelik bir toprak kaybına uğramıştır. Ancak bu ülke tüm hinterlandında yaşayan insanıyla adeta küllerinden yeniden doğmak suretiyle o büyük medeniyetin mirasçısı olarak bu ülkeyi inşa etmiş, bu ülkeyi 100 yıllık süreç içinde büyütmeye, istikrarlı şekilde kalkındırmaya devam etmiştir. Son zamanlara yine ülkemiz üzerinde operasyonel şekilde icra edildiğini hepimiz görüyoruz.”

 

“Bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkı sarılmak zorundayız”

 

FETÖ’nün geçen yıl 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine de değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

 

“Bundan bir yıl önce ülkemizin tüm kaynaklarını sömürerek, dindar kardeşlerimizin imanını sömürerek, büyümüş, çöreklenmiş, devlet kadrolarının tamamı içine sirayet etmiş, günü geldiğinde saldırıya geçilmek üzere uyumaya bırakılmış bir terör örgütü bu ülkeyi tarihten silmeye çalıştı. Ancak bu ülkenin evlatları bayrak ve vatanın ne demek olduğunu bilerek Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sokaklara koştu, tankların önüne kendini siper etmek suretiyle, ‘Burası benim vatanım, vatanıma göz dikeninin gözünü oyarım’ dedi.”

 

Çavuşoğlu, Türkiye’nin dünyadaki mazlumların yanında olduğunu ifade ederek, “Biz bu coğrafyada varlığımızı ilelebet sürdürmek istiyorsak illaki inancımıza, kimliğimize, mukaddesatımıza, bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkı sarılmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 

“Artık birbirimize daha yakınız”

 

Balkan coğrafyası ve tüm medeniyet coğrafyasının zaman zaman Türkiye’yi kendisine uzak hissetmiş olabileceğini anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

 

“Burada şu söylemeden geçemeyeceğim. Ben Gümülcine doğumluyum. 11 yaşında okumak üzere Türkiye’ye geldiğimde benim doğduğum topraklara okulumun mesafesi 250 kilometreydi. Öğretmenlerimin, okul arkadaşlarımın bana ‘Sen ne güzel Türkçe konuşuyorsun Hakan kardeşim’ dediklerinde onlar bana bunu bir güzellik olarak ifade etmeye çalışırken kendi ruh dünyamda yaşadıklarımı size anlatamam. Sadece 250 kilometre ötedeki kardeşlerimizin ne kadar güzel Türkçe konuştuklarından bihaberdik biz. Çok şükürler olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgeye ilişkin tasavvuru, yaklaşımı, bizi tekrardan bir araya getirdi. Artık birbirimize daha yakınız. Bu bölgede yaşayan insanımızın eline diken batsa bizim yüreğimize hançer saplandığını bilerek bunu sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

Çavuşoğlu, Türkiye’nin kurumlarının dünyanın dört bir yanında ecdat yadigarlarına sahip çıktığını anlattı.

 

Geçmişte atıl durumda olan TİKA’nın bugün sadece Balkan coğrafyasında değil Afrika’da Kafkaslar’da, Ortadoğu’da yıkılmaya yüz tutmuş ecdat yadigarı eserleri yeniden restore ettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, onların yeniden nazlı bir eda ile bulundukları yerde boy göstermesine imkan sağladığını vurguladı.

 

Konuşmanın ardından Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na BTTDD Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif tarafından plaket verildi.

 

Etkinlik, sporcuların müsabakalarıyla sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X