‘Bizim gemimiz sağlam’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017’nin yeniden ihracat seferberliğinin başladığı bir yıl olacağını belirterek, ”Bunun görüntülerini, bunun ilk belirtilerini almaya başladık… Bizim gemimiz sağlam, yolumuz belli” dedi.

‘Bizim gemimiz sağlam’

Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) 30. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, kendileri için 2017 yılının son derece önemli olduğunu vurguladı. 2016’da her şeye, etraftaki ateş çemberine rağmen, dünyada ekonomik krizin hala devam ettiği bir ortamda Türkiye’nin inanılmaz bir başarı sağladığının altını çizen 2017 yılının Türkiye’ye güzellikler getireceğine işaret etti.

BİZİM GEMİMİZ SAĞLAM

2017’nin, yeniden ihracat seferberliğinin başladığı bir yıl olacağını ifade eden Zeybekci şöyle devam etti: ”Bunun görüntülerini, bunun ilk belirtilerini almaya başladık. Ekimdeki yüzde 3 civarındaki artış, kasımdaki yüzde 7-8 civarındaki artış, inşallah aralık ayında da yüzde 10’a yakın ihracatımızdaki artışla beraber, 2017 yılı, 2023 hedeflerine doğru yeniden yol aldığımız bir başlangıç olur. 2023 rotamızı bir kez daha gözden geçireceğiz hep beraber. Eskilerin dediği gibi ‘Varacağı liman belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yol gösteremez’. Bizim gemimiz sağlam, yolumuz belli. Pek çok badireyi başarıyla atlatmış deneyimli bir ekibe ve vizyonuyla bizlere her daim yol gösteren, en fırtınalı denizlerde bile dirayetle gemisini sakin limanlara ulaştıran sayın cumhurbaşkanımız gibi bir kaptana sahibiz. 2023-2051-2071 hedeflerimize giden yolda hiçbir güç bizi yolumuzdan alı koymayacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X