‘Bizim Mars’a gitmemiz lazım’

Türkiye ve Bursa’nın gücüne dikkat çeken Hüseyin Durmaz, Durmazlar Makine olarak, uzaya gönderilen mekiklerin etrafında bulunan yuvarlak hidrojen depoları ürettiklerini vurguladı. Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, ”Gelişmiş ülkeler

‘Bizim Mars’a gitmemiz lazım’

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Durmaz, önceki akşam Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nde düzenlenen Müstakil Düşünceler Konferansı’na konuk oldu.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Başkanlığı görevini de yürüten Durmaz, BOSB’a ilişkin rakamlarını aktardı.

Bursa OSB’de 2016’da elektrik tüketiminde yüzde 8, doğalgazda yüzde 4 artış olduğunu ifade eden Durmaz, ”Yani bu demek oluyor ki sanayide çarklar dönüyor. Başımızdan ne kadar haince olaylar geçse de bir yandan ihracat diğer yandan da üretim odaklı çalışmak zorundayız. Ben, hepimizin ihracatının artarak büyüyeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

UMUDUMUZU KIRMAK YOK

Türkiye’nin 2023 hedeflerimni hatırlatan Durmaz şunları kaydetti:

”Bütün üreticilerimiz bu hedefler doğrultusunda çalışmalıdır. Uzak hedeflere koşmalıyız. Mesela 500 milyar dolarlık hedefimizin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 20’si yani 100 milyar doları makine ve aksamlarında hedeflenmiştir. Gelişmiş ülkeler bunu başarmış olduğuna göre Türkiye’mizin bunu başarmaması için önünde hiçbir engel yoktur. Tabi ki bu sıkıntılı günlerden geçerken insanlarımızın psikolojisi bozulabilir ama asla umudumuzu kırmak, durmak yok.”

EN ÖNEMLİ ŞEY MORAL

Durmaz, Teknoloji Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü, tüm gelişmelerin olumlu yönde seyrettiğini kaydetti. Durmaz şöyle devam etti: ”Yurt dışından gelen yatırımcılar, bizim umudumuzu, diri olduğumuzu, Türkiye’ye ilginin bitmediğini ve bitmeyeceğini gösteriyor. En önemli şey moral. İnsanımıza, sanayicimize, çalışanımıza güveniyorum. Durmazlar Makine olarak, uzaya gönderilen mekiklerin etrafında bulunan yuvarlak hidrojen depolarını yapabilecek makineler yapabiliyorsak, biz artık uçağı yapıp bir an önce büyütebiliriz. Biliyorsunuz Bursa’da bir arkadaşımız uçak üretmeye başladı. En azından Avrupa’da da olsa bir firması var. Yarın öbür gün o uçak fabrikası buraya gelecek. Ne olacak 2 kişilik uçak 4, 4 kişilik 8 olacak. O arada da diğer sektörler durmayacak. Gelişmiş ülkeler Mars’ta demir arıyorlar, bizim de Mars’a gitmemiz lazım.”

ÜRETİME DEVAM ETMELİYİZ

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, 2016’nın zor bir yıl olduğuna işaret ederek, 2017’ye umutlu girdiklerini söyledi. Yılın birinci ve ikinci çeyreğinin, pozitif büyümeyle tamamlandığını ancak üçüncü çeyrekte bir daralma yaşandığını hatırlatan Gürses, bu daralmanın yerini son çeyrekte pozitif bir büyümeye bırakmasını ümit ettiklerini belirtti. Gürses, sanayiciler olarak her durumda üretime ve istihdama devam ettiklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X