BKK çevre gönüllüleri Orhaneli’de

Bursa Kent Konseyi (BKK) Çevre Çalışma Grubu üyeleri, Orhaneli’nin Akalan köyünde incelemelerde bulunarak olumlu ve olumsuz durumları rapor haline getirdi.

BKK çevre gönüllüleri Orhaneli’de

BKK Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Ayhan Sarıbıyık ve üyeleri, Orhaneli ilçesinin Akalan köyünde çevreyle ilgili gelişmeler üzerine incelemelerde bulundu. 

Köyde bin kişinin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını, 3 bin 500 civarında küçükbaş ve büyükbaş hayvan olduğunu, günlük süt üretiminin ise 3 bin ile 5 bin litre arasında değiştiğini belirten Sarıbıyık, sulu tarımın yapıldığı köyde, mevcut göletin vatandaş için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Köyün su toplama havzaları üzerine altın madeni ruhsatı verildiğini açıklayan Sarıbıyık, “Bu gelişme köylülerin huzurunu bozmuş. Göletin üst kısmı altın arama bölgesi yapılmış. Altın arama işlemi yapılması halinde tarım ve hayvancılık yapılan bölgenin büyük kayba uğrayacağı görülmüştür. Geçimini tarımdan ve hayvancılıktan sağlayan köylüler de maddi ve manevi zarara uğrayacaktır. Bölge halkı, altın arama ruhsatının bölgeye uygun olmadığını dile getirirken, ruhsatın iptal edilmesini talep etmektedir” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X