BKK’dan İl Müftülüğü’ne ziyaret

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar ile birlikte Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ı makamında ziyaret etti.

BKK’dan İl Müftülüğü’ne ziyaret

Kent konseylerinin kanunlarla belirlenen görev ve yetkileri hakkında bilgi veren Başkan Çepni, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin, üniversitelerin, muhtarların kent konseyinin üyesi olduğunu hatırlattı.

Bursa Kent Konseyi’nin her görüşten insanın yer bulabildiği bir çatı kuruluşu olduğunu söyleyen Çepni, ‘Bursa Konuşuyor’ toplantılarında şehri ilgilendiren konuları ele alarak çıkan sonuçları Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne konuşulmak üzere gönderdiklerini anlattı.

24 kişilik yürütme kurulu üyesi, 4 meclis ve 30 çalışma grubuyla Türkiye’ye örnek bire yapıya sahip olduklarını belirten Çepni, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de sosyal çalışmalara büyük önem veriyor. Bursa Kent Konseyi’ni her anlamda destekliyor. Bizler de aldığımız bu güçle şehri ve topluma faydalı işlere imza atıyoruz. Dezavantajlı gruplardan Suriyeli kardeşlerimize kadar her kesime ulaşıyoruz. Ayda 200’ün üzerinde faaliyet yapıyoruz. 2016’da 2000’in üzerinde çalışma yaptık. Bu işlerimizi gönüllülük esasıyla yürütüyoruz. İl Müftülüğü ile de ortak çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X