Blatter için soruşturma başlatıldı!

İsviçre Başsavcılığı, FIFA Başkanı Sepp Blatter’e karşı soruşturma başlattı.

Blatter için soruşturma başlatıldı!

İsviçre Başsavcılığı, 2005’te Karayipler Futbol Federasyonu Başkanı Jack Warner’la yapılan televizyon naklen yayın ihalesinde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle FIFA Başkanı Sepp Blatter hakkında soruşturma başlattı.

 

Blatter’in soruşturma dosyasında FIFA başkanlığına adaylığını koyan Michel Platini’ye 2011’de usulsüz 2 milyon İsviçre Frangı ödediği suçlaması da bulunuyor.

 

FIFA’DAN AÇIKLAMA 

 

FIFA da soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. Dünyada futbolun patronundan yapılan açıklamada, “27 Maysı 2015 tarihinde beri İsviçre Başsavcılığı ile FIFA arasındaki görüşmeler devam etmektedir. Başsavcılık tarafından talep edilen veriler temin edilmektedir, bu işbirliğine devam edilecekter. Bugün FIFA merkezine gelen yetkililer bazı görüşmeler yaptı ve soruşturmayla ilgili evrakları aldılar. FIFA, bu görüşmeleri devam eden işbirliğinin parçası olarak sürdürecektir. Konuyla ilgili daha fazla açıklama yapılmayacaktır” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X