Blok Mermer Fuarı açılıyor

Bursa Blok Mermer Fuarı’nın ikincisi bugün kapılarını aralıyor.

Blok Mermer Fuarı açılıyor

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Tüyap Bursa Fuarcılık organizasyonuyla, Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğinde düzenlenen fuar, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 5 Kasım akşamına kadar gezilebilecek.

Çeşitli illerden getirilen blok mermerler, yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Konuyla ilgili dün BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın geçen yıla oranla yüzde 41 büyüdüğünü vurguladı. Fuarda sergilenecek 26 bin ton blok mermerin yüzde 70’inin şimdiden satıldığını kaydeden Ersözlü, organizasyonda 14 ülkeden 200’ün üzerinde firmanın yer alacağını ve 20 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi beklediklerini dile getirdi.

MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu da, ”BTSO’nun alım heyetlerinin otel masraflarını karşılaması olumlu bir etki yarattı” derken, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sektörün ihracatının 2014 yılında 2,1 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X