Blok Mermer Fuarı’ndan 100 milyon $’lık katkı

Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkan Vekili ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erol Yüce, MADSİAD, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliğinde gerçekleştirilen dü

Blok Mermer Fuarı’ndan 100 milyon $’lık katkı

Fuarda bulunan 870 blok mermerin tamamının 16 milyon 250 bin dolara satıldığını ifade eden Yüce, fuara gelen müşterilerin hem burada bulunan ürünler hem de ziyaret ettiği maden ocakları vasıtasıyla yaptığı ticari anlaşmalarla ülke ekonomisine 100 milyon doların üzerinde katkı sağladığını vurguladı. 148 firmanın stant açtığı fuarın önümüzdeki sene daha yoğun bir katılımla yapılacağını belirten Yüce, “Şimdiden firmalar yerlerini ayırtmaya başladı. Bu sene fuara gelemeyen yaklaşık 50 firma gelecek yılın ön rezervasyonunu bugünden yaptı. Bu gelişmeler, fuarın doğru bir karar olduğunu bize gösteriyor. Fuar, firmaların yurt dışı bağlantılarına da büyük güç verdi. Sadece Çin ve Hindistan değil, Avrupa ülkeleri ve Arap ülkelerinden de fuara katılım sağlandı” dedi.

İŞ BAĞLANTILARI YAPILDI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay da, dünya doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 40’ına sahip olan Türkiye’de sektörün böyle uluslararası alanda bir fuara ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Fuar daha açılmadan 10 milyon doların üzerinde satışa imza atıldığını hatırlatan Burkay, fuarın 3-4 yıl zarfında Türkiye blok mermer ihracatının en az yüzde 50’sini gerçekleştireceğine inandıklarını vurguladı. İbrahim Burkay, “Firmalarımız fuar boyunca önemli iş bağlantılarına imza attı. Bu fuarın, kısa bir sürede sektörün ihracatına 1 milyar dolar daha katkı sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X